Søg i denne blog

torsdag den 22. september 2011

salat med gedeost og fenikel

Til frokost, aftensmad eller hva´pokker - også meget gerne til morgenmad (jeg ville blive lykkelig)


Opskriften er til 2 personer




100 g mandler 
2 skiver groft brød 
ENDVIDERE: 
1 spsk. flydende honning 
1 tsk. dijonsennep 
2 spsk. æbleeddike 
3 spsk. olivenolie 
1 rødløg, hakket 
1 fennikel 
200 g gederulle 
1 lille radicchiosalat, plukket 
100 g blandet salat 
salt og peber 
TILBEHØR: 
groft brød
 
Tænd ovnen på 200°. Rist mandlerne i den varme ovn i ca. 6-8 minutter. Rist imens brødet i ovnen, til det er sprødt. Lad mandlerne køle af. Hak dem groft, og gem halvdelen til onsdag. 
Rør honning, sennep, eddike og olivenolie sammen. Kom det hakkede løg i. 
Skær fenniklen i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og vend den med dressingen. 
Skær osten i to tykke skiver, og anbring dem på det ristede brød. Gratinér brødene i den varme ovn under grillen. 
Pluk radicchioen og den blandede salat groft, og vend det med fennikel og dressing. Anret salaten i to store dybe tallerkener, og top med gratineret ostebrød og ristede mandler. Servér straks med ekstra brød til.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

2 kommentarer:

  1. Spændende kombi - jeg er stor fan af gedeost. Hvilken er mon din favorit eller anbefaler???

    SvarSlet
  2. Ja, jeg er også fan. Faktisk af alt gedeost - men især af crottin chavignol.
    Her har jeg dog brugt en stor skive gederulle, som man kan opdrive i de fleste supermarkeder - og som også er skøn!
    Har du favoritter?

    SvarSlet