Søg i denne blog

torsdag den 30. juni 2011

Pasta a la saltimbocca

Saltimbocca er en italiensk klassiker af kalveinderlår, parmaskinke og salvie, rullet sammen, brunet og stegt færdig med masala.....Top dollar mad - her i en lynhurtig pasta-version!
Opskriften er til 2 personer.


150 g tørret pasta (jeg har brugt tripoline)
vand + salt
ENDVIDERE:
1 pakke parmaskinke, ca. 90 g
olivenolie
250 g kalvekød i strimler
3 fed hvidløg i tynde skiver
1 lille håndfuld salvieblade
½ dl masala, sherry el. hvidvin
salt og peber
revet parmesan
TILBEHØR:
100 g blandet salat
200 g små tomater, halverede
1 rødløg i tynde skiver
salt og peber
olivenolie og balsamico
Kog pastaen i rigeligt, saltet vand, til den er al dente. Dræn kogevandet fra, men gem lidt.
Klip imens skinken i stykker, og rist den i en stor, varm gryde i en smule olivenolie. Kom kalvekødet ved, og steg det ved meget høj varme, så skinken bliver sprød, og kødet brunes. Tilsæt hvidløg og salvie, og derefter vin. Lad det lige koge op. Kom pastaen i, og vend det hele sammen. Tilsæt evt. lidt af kogevandet fra pastaen, og smag til med salt og peber. Anret med parmesan, og servér straks med en stor salat af salat, tomater, løg og olie-eddike. 



Opskrift af Louisa Lorang, fra Femina 
Foto: Anders Schønnemann

4 kommentarer:

  1. Uhmm, ser vel nok lækkert ud - og jeg elsker jo pasta, så der er ikke så meget at betænke sig på :-D

    KH
    B

    SvarSlet
  2. :-) jeg håber at du bliver glad!

    Kh L

    SvarSlet
  3. Fantastisk, elsker saltimbocca. Jeg har en kæmpe salvie i min have, og aner ikke hvad jeg skal bruge den til udover saltimbocca...

    SvarSlet
  4. Hvor er du heldig, Michelle.
    Brug din salvie til salviesalt (salvie, citronskal og flagesalt) og brug det på kylling, fisk, hakkebøffer, svin eller whatever!
    Eller rist kartofler til de er gyldne og vend dem med hakket salvie.
    Uhmmmmm......
    Håber du bliver glad for pasta-saltimbocca :-)

    Kh L

    SvarSlet