Søg i denne blog

onsdag den 22. december 2010

Vaniljekranse

Som en vaniljekrans skal være, sød, sprød, fuld af smør og vanilje og med et strejf af salt.
I LOVE IT!


Opskriften giver 40-50 styk





60 g mandler
300 g mel
1 knsp. salt
½ tsk. hjortetaksalt
1 stang vanilje
150 g sukker
225 g koldt smør
1 lille æg, pisket
Hak mandlerne helt fint til mandelmel i en foodprocessor eller en minihakker. Bland mandelmel, mel, salt og hjortetaksalt. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland dem med sukkeret. Bland vaniljesukkeret i melblandingen, og ælt smørret i, enten i hånden eller i foodprocessoren. Dejen skal have konsistens som brødkrummer. Saml dejen med sammenpisket æg. Det er ikke sikkert, at du skal bruge hele ægget
Fyld dejen i en sprøjtepose med en mellemstor tylle i, og sprøjt lange baner kagedej ud. Skær dem i 11-12 cm lange stykker, og form dem til vaniljekranse.
ELLER sæt dejen koldt i 30 minutter, og kør den igennem kødhakkerens vaniljekranseplade. Bag kagerne i 7-8 minutter ved 200°.




Af: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

2 kommentarer:

  1. Uhmm,, jeg elsker vaniljekranse :-D
    Jeg må altså have sådan en vaniljekrans-dims, så jeg kan lave ligeså fine vaniljekranse.....

    KH
    B

    SvarSlet
  2. De er faktisk bare lavet med en tylle, for jeg havde heller ikke en dims. Men jeg har hørt at man kan få dem til kødhakkeren på kitchen Aid.

    KH L

    SvarSlet