Søg i denne blog

lørdag den 4. februar 2012

Vintersuppe

I fredags var det en af årets koldeste dage. I samarbejde med Go Morgen Danmark lavede jeg suppe til nogle af Københavns herberger. Steffen og Peter hakkede flittigt med - og jeg tror vi i alt fik lavet 80-100 liter suppe.







Femina var forbi, hvis du vil se os fryse :-) her-fryser-vi-mere


Hvis du hellere vil i køkkenet, er opskriften super nem og til 2 personer 




450 g kartofler
200 g pastinakker
1 gulerod
2 porrer
lidt olivenolie
timianstilke
evt. persillestilke fra onsdag
2 laurbærblade
1½ l grøntsagsbouillon, gerne Herbamare
ENDVIDERE:
4 tykke skiver rugbrød
lidt olivenolie
flagesalt
1 håndfuld plukket timian
Skræl kartofler, pastinakker og gulerod, og skær det hele i grove stykker. Fjern den groveste top fra porrerne og det allernederste stykke med rødderne. Flæk porrerne, og skyl dem grundigt. Skær dem i grove stykker. Sautér alle grøntsagerne i olivenolie i en varm stor gryde. Det må meget gerne stege i 6-8 minutter, dog uden at tage farve. Bind lidt kødsnor om timianstilke, persillestilke og laurbærblade, og kom dem i gryden. Hæld bouillonen på, og lad suppen simre under låg i 40 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre.
Skær imens rugbrødet i grove terninger; vend dem med en smule olie, og drys dem med salt. Læg dem ud på en bageplade med bagepapir, og rist dem i en 180° varm ovn i 10-15 minutter, eller til de er sprøde. Lad dem køle en smule af, og vend dem med timian lige inden servering.
Fisk krydderurtestilke og laurbærblade op af suppen. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt. Justér evt. med lidt kogende bouillon, men suppen skal være tyk.
Servér straks suppen med rugbrødscroutoner.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Susanne Gustafsson & Anders Schønnemann

1 kommentar: