Søg i denne blog

søndag den 27. februar 2011

Æggekage de luxe


Jeg er ret vild med æggekage, med surt rugbrød og koldt smør til. 
Brug de grøntsager du har, til at fylde i æggekagen. Rodfrugter, squash, kartofler, porrer, løg eller hvad du har. Det funker!

Top den med sprød bacon, hvis du ikke kan lade være.

Opskriften er til 2-3 personer.


1 sød kartoffel, ca. 300 g
1 bagekartoffel, ca. 300 g
olie til stegning
1 porre
6 æg
½ dl mælk
salt og peber
50 g revet ost, gerne gruyere
ENDVIDERE:
1 rødløg i tynde skiver
1 stor håndfuld plukket oregano
250 g cherrytomater i halve
lidt olivenolie og eddike
salt og peber
TILBEHØR:
rugbrød

evt. smør
Skræl kartoflerne, og skær dem i terninger. Rist dem i olie på en stor, varm og ovnfast pande. Lad dem stege i ca. 15 minutter, eller til de er møre, men uden at de tager alt for meget farve. Skær imens porren i skiver; skyl, og kom dem med på panden i et par minutter. Krydr med salt og peber.
Pisk æggene med mælk og salt og peber og ost, og hæld æggemassen over kartoflerne. Lad dem stege lidt på den varme pande, og sæt så panden i en forvarmet ovn ved 200°, til den er gennemtilberedt. Det tager ca. 8-10 minutter, alt efter ovn og tykkelse, så hold øje.
Vend imens løg, oregano og tomater med lidt olie og eddike.
Servér æggekagen med tomat-topping og evt. rugbrød til.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

1 kommentar:

  1. Æggekage er godt - og sikke smuk den er - men jeg kan ikke lade være med at putte bacon på. Benytter enhver mulighed for at putte bacon på ;-)

    Vi har fået æggekage på Fyn et par gange, der serverer de den med sennep, det er altså lidt underligt synes jeg....

    Og så lige et nødråb. Jeg har bestilt muslinger hos Aarstiderne til denne uge, men er totalt muslinge-jomfru. Har aldrig lavet dem og aldrig smag dem, så har du en god opskrift (foolproof), vil du så ikke sende den til mig??

    Håber du har haft en FANTASTISK ferie!!

    KH
    B

    SvarSlet