Dejlig til dig selv, eller som en top overskudsagtig værtindegave.
Jeg blev inspireret af en tur i Alfred Vogels have -
- Læs mere: Livets salt nu med urter
200 g skrællet knoldselleri
150 g pillede løg
100 g skrællet pastinak
4 fed hvidløg, pillede
2 laurbærblad
2 spsk. plukket timian
1 kg havsalt
Hak grøntsagerne helt fint
på en foodprocessor, eller riv dem på et fint rivejern. Bland dem hakket
laurbærblad og hakket timian. Rør salt i og lad blandingen trække tildækket
natten over.
Bred massen ud i en stor
bradepande og tør den i 12-15 timer ved 110 grader. Eller til saltet er helt
tørt. Lad det køle helt af
Blend saltet i
foodprocessoren, når det er helt tørt og afkølet.
Fordel det i skolede, helt
tørre glas og opbevar saltet tørt og mørkt. Saltet kan holde sig utroligt
længe, men vær opmærksom på at bruge rene skeer, når du tager af glasset.
TIP: Brug de urter du har;
gulerod, persillerod, salvie, kørvel, oregano, porrer eller det du kan lide.