Søg i denne blog

søndag den 4. december 2011

Vinderen af en cataplana er......

.....netop trukket!


I alt 46 deltagere, både via kommentarfeltet og mail. 



Spændende skål med gule sedler.... Vinderen trækkes af mig, fordi jeg lover jeg aldrig ville snyde!


Og vinderen er:


HEP!


KÆMPE TILLYKKE. 
Jeg sender din info til Vinport - der sender dig din cataplana.
Wok away :-)


Kh L

Glaseret skinke

Det her er fandme godt! Men køb nu en ordenlig skinke for filan....
....retten er til 5-6 personer



2 l vand
3 dl hvidvin
2 laurbærblade
1 spsk. peberkorn
1 gulerod i grove stykker
1 løg i både
1 pastinak i grove stykker
1 røget skinke, ca. 1 kg
ENDVIDERE:
1 dl brun farin
3 spsk. dijonsennep
1 dl rasp
TILBEHØR:
500 g grønne bønner
salt
en smule rapsolie
2 spsk. finthakkede skalotteløg

rugbrød eller kogte kartoflerBring vand, vin, laurbærblade, peberkorn, gulerod, løg, pastinak og skinke i kog i en stor gryde, og lad det koge i ca. 45 minutter under låg. Sluk for gryden; lad skinken stå i kogevandet i yderligere 45 minutter. Tag den op, og dup den tør med køkkenrulle.
Rør farin og sennep sammen, og smør det på skinken. Drys med rasp, og glasér skinken i ovnen ved 210° i ca. 20 minutter (afhængigt af ovn), til sukkeret er karamelliseret og raspen gylden. Lad den hvile i mindst 15 minutter, og skær den i  skiver. Blanchér bønnerne, vend dem med salt, olie og løg, og servér dem til skinken sammen med rugbrød eller kogte kartofler.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann