Det her er fandme godt! Men køb nu en ordenlig skinke for filan.... ....retten er til 5-6 personer
2 l vand 3 dl hvidvin 2 laurbærblade 1 spsk. peberkorn 1 gulerod i grove stykker 1 løg i både 1 pastinak i grove stykker 1 røget skinke, ca. 1 kg ENDVIDERE: 1 dl brun farin 3 spsk. dijonsennep 1 dl rasp TILBEHØR: 500 g grønne bønner salt en smule rapsolie 2 spsk. finthakkede skalotteløg rugbrød eller kogte kartoflerBring vand, vin, laurbærblade, peberkorn, gulerod, løg, pastinak og skinke i kog i en stor gryde, og lad det koge i ca. 45 minutter under låg. Sluk for gryden; lad skinken stå i kogevandet i yderligere 45 minutter. Tag den op, og dup den tør med køkkenrulle. Rør farin og sennep sammen, og smør det på skinken. Drys med rasp, og glasér skinken i ovnen ved 210° i ca. 20 minutter (afhængigt af ovn), til sukkeret er karamelliseret og raspen gylden. Lad den hvile i mindst 15 minutter, og skær den i skiver. Blanchér bønnerne, vend dem med salt, olie og løg, og servér dem til skinken sammen med rugbrød eller kogte kartofler.