Søg i denne blog

torsdag den 3. november 2011

Efterårs cæsar med kylling

ÆÆÆÆÆÆÆLSKER cæsarsalat! Her får du min rustikke efterårs version med ekstra grøntsager og kylling. 
Altså en hovedret - til 2




2 gulerødder 
1 rødbede 
1 pastinak 
1 fennikel 
1 miniromaine 
isterninger
ENDVIDERE: 
2 kyllingebryster 
lidt olie 
salt 
2 pasteuriserede 
æggeblommer 
½ tsk. salt 
1 tsk. dijonsennep 
1 spsk. æbleeddike 
½ fed hvidløg, presset 
1½ dl smagsneutral olie 
50 g fintrevet parmesan 
evt. 3 hakkede ansjoser 
lidt citronsaft
TILBEHØR: 
høvlet parmesan 
ristet rugbrød
 
Skræl gulerødder, rødbede og pastinak, og skræl tynde strimler af dem med en tyndskræller eller en kartoffelskræller. Skær fenniklen i ultra tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Pluk salaten. Fyld en stor og en lille skål med isterninger og koldt vand. Kom grøntsager og salat i den store skål og rødbede i den mindre. Lad dem stå, imens du tilbereder resten. 
Gnid kyllingebrysterne med lidt olie, og gril dem på en varm grillpande, til de er gennemtilberedte. Krydr dem med salt. 
Pisk imens æggeblommerne med salt, sennep, eddike og hvidløg. Tilsæt olien i en tynd stråle, lidt ad gangen. Kom parmesan i og evt. ansjoser. Smag dressingen til. 
Tag grøntsager og salat op af isvandet, og lad det dryppe af på et rent viskestykke (brug evt. køkkenrulle til rødbeden, den smitter meget af). Anret dem på store tallerkener, dryp med en smule citronsaft, skær kyllingen i skiver, og top salaterne med den og dressing. Servér straks med ekstra parmesan og ristet rugbrød.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann