Søg i denne blog

fredag den 13. maj 2011

Chokoladelagkage

Super enkel lagkage, med bare et lag. 
Brug den som dessert eller til kaffen.

Opskriften er til 6 personer.



LAGKAGEBUNDE:
3 æg
120 g sukker
1½ spsk. vand
65 g mel
25 g kakao
½ tsk. bagepulver
smør til formen
CREME:
1 bæger mascarpone, 250 g
korn af ½ stang vanilje
2 spsk. flormelis
1 tsk. revet økologisk citronskal
1-2 spsk. citronsaft
400 g jordbær i skiver (gem et til pynt)
lidt flødeskum

Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive, kom et par skefulde af sukkeret i, og pisk hviderne helt seje som til marengs. Pisk æggeblommerne luftige med vand, og tilsæt resten af sukkeret. Pisk æggeblommerne helt lyse til luftigt skum. Bland mel, kakao og bagepulver. Vend forsigtigt æggeblommerne i hviderne, sigt melblandingen, og fold det hele forsigtigt sammen.
Smør en springform (18 cm) grundigt med smør, og fyld dejen i formen. Hvis du ikke har en lille springform, kan den sagtens laves i en lidt større. Men sæt bagetiden ned.
Bag den ved 175° (ikke varmluft) i ca. 30 minutter, eller til den er gennembagt. Tjek den med en strikkepind. Hvis der ikke hænger dej fast på strikkepinden, er kagebunden færdig. Lad kagen køle helt af, inden du flækker den.
Rør mascarponen med vanilje, flormelis og citronskal, og smag til med citronsaft.
Fyld jordbær og creme i kagen. Pynt med flødeskum og jordbær, og servér straks, eller lad kagen trække en times tid.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann