Søg i denne blog

onsdag den 5. januar 2011

Rødbederisotto

......eller tøse-risotto, om man vil.


Opskriften er til 2 personer.





1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, hakkede
lidt olie til stegning
2 dl risottoris
1 dl hvidvin
ca. 7 dl grøntsagsbouillon
250 g rødbeder, revne
1 dl revet parmesan
salt og peber
ENDVIDERE:
100 g blød gedeost
50 g ristede græskarkerner
100 g rucolasalat
citronsaft
Sautér løg og hvidløg i lidt olie i en dyb pande, uden at det tager farve. Kom risene på, og lad dem stege med i kort tid. Tilsæt hvidvinen og derefter bouillonen, lidt ad gangen, så risene hele tiden har en smule væske, men ikke for meget. Tilsæt de revne rødbeder efter ca. 10 minutter, eller når du har halvdelen af bouillonen tilbage. Fortsæt, til bouillonen er absorberet, og rødbederne er møre, og risene har en smule bid. Kom parmesanen i, og smag til med salt og peber.
Servér risottoen toppet med gedeost og græskarkerner, og giv rucola med citronsaft til.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann