Søg i denne blog

torsdag den 29. september 2011

Roastbeefsalat med peberrodscreme


         Dette er en salat inspireret af smørrebrød!
         Det kan jo næsten ikke gå galt…..

    Frokost eller hovedret til 6-8 personer


2 roastbeef á ca. 600 g
lidt olie
salt og peber
SURE RØDBEDER
½ kg små rødbeder (gerne med lidt top)
1 dl balsamico
½ dl flydende honning
salt
ENDVIDERE
2 dl cremefraiche 38%
1 tsk. dijonsennep
fint revet peberrod efter smag
salt
3-4 bananskalotteløg
mel
rigeligt olie til stegning
200 g rucola
100 g kapers
TILBEHØR
nye, kogte kartofler
Gnid kødet med lidt olie og grill stegene på en middelvarm grill eller grillpande. Brug gerne låget til din grill, hvis den har sådan et. Stegene skal være ca. 57 grader i centrumstemperatur.
Kog imens rødbederne møre – det tager 15-40 minutter, alt efter størrelse. Lad dem køle en smule og smut skindet af dem. Kog eddike og honning op i en kasserolle. Lad det koge i 3-4 minutter, kom rødbederne i og lad dem glasere i et par minutter. Krydr dem med lidt salt og lad rødbederne køle lidt
Rør cremefraiche, sennep og peberrod sammen og smag til med salt.
Skær løgene i skiver, vend dem med mel og steg dem sprøde og gyldne i rigeligt olie. Dryp dem af på køkkenrulle og drys dem med salt.
Skær stegene i tynde skiver. Anret rucolaen på store tallerkner sammen med skiver af rosatbeef, kapers, rødbeder og sprøde løg, krydr med salt og peber og servér straks med nye kartofler og stærk peberrodscreme.

TIP: Salaten kan sagtens laves med kold roastbeef. Steg den dage i forvejen. Lav evt. også rødbederne sagen i forvejen. De er også skønne kolde. Servér varme kartofler eller rugbrød til.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

tirsdag den 27. september 2011

Rispapir maki med wasabimayo

Brug disse små maki som forret eller snack. Kan du ikke finde rispapir, så lav dem med nori (tangplader).
Tjek med din fiskehandler om fisken har været frosset, ellers frys den selv i mindst 1 døgn. Brug bonitotun eller vælg en anden fisk, f.eks. laks eller makrel.


Opskriften er til 2 personer.


2 spsk. mayonnaise
1 tsk. wasabipuré
1 tsk. limesaft
lidt salt
ENDVIDERE
6 plader rispapir
2 avokado i skiver
200 g (bonito) tun i strimler
6 blade iceberg salat
2 tsk. sorte sesam
TILBEHØR
soja
sushi gari
sort sesam
Rør mayonnaise, wasabi og lime. Smag til med salt. Læg rispapiret i en vådt, rent viskestykke (et ad gangen). Fyld avokado, tun, salat, sesam og mayonnaise i og rul stramt, gerne i en bambusmåtte, men det kan godt lade sig gøre uden. Skær rullerne i hver 6 stykker og anret dem med soja, wasabimayonnaise og sushi gari.  Drys med sesam og servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

lørdag den 24. september 2011

grillet bananasplit de luxe



Dette er sååååå syndigt, dejligt, sjovt og plat, at man kun kan blive varm om hjertet og tung og glad i maven. Men vælg nu for pokker modne bananer – og ikke de der melede, halvgrønne, som de fleste af os kommer til at æde som mellemmåltid – for de smager ikke af nok. Så modne bananer med brune pletter – sådan ser de jo ud!

Dessert til barnlige sjæle…som mig + 5-7 andre tyksakke

PS. Dette er min absolut-favorit-foto-tallerken! 



6-8 bananer
6 spsk. nøddecreme f.eks. Nocciolata eller Nutella
1 dl piskefløde
100 g hasselnøddeflager
ENDVIDERE
1 liter vaniljeis
flødeskum
TILBEHØR
bær eller frisk frugt
(en parasol, hvis du er kæk)
Læg bananerne på en varm grill eller grillpande. Grill dem til de er helt sorte. Det tager mellem 5 og 15 minutter, alt efter hvor meget varme de får.
Rør imens nøddecreme og fløde sammen og rist nøddeflagerne på en tør, varm pande.
Skær de varme bananer op med en lille kniv og fyld dem med is, nøddecreme, flødeskum og top med ristede nødder.
Servér asap! Og gerne med bær eller frisk frugt til.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

fredag den 23. september 2011

Chips med pico de gallo

Totalt snyd - og på ingen måde hjemmelavede chips. Men for pokker de er gode, så who cares.
Stik mig en skål med pico, så synger jeg country klassikere inden længe.




400 g modne tomater
1 lille løg
1 grøn chili, gerne en frisk jalapeno
1 bundt koriander
saft af 1-2 lime
salt
ENDVIDERE
1 pakke små tortillas
rigeligt olie til stegning
salt

Blend tomater, løg, chili og koriander i en foodprocessor (eller hak det hele i hånden – det er også dejligt!). Smag til med lime og salt.
Klip tortillasene i trekanter og steg dem gyldne og sprøde i olie på en varm pande. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og krydr dem med salt.
Servér straks lune eller afkølede chips med pico de gallo til.

 
Yeeehaaaa i gårdhaven

Opskrift: Louisa Lorang
Fotos: Line Falck




torsdag den 22. september 2011

salat med gedeost og fenikel

Til frokost, aftensmad eller hva´pokker - også meget gerne til morgenmad (jeg ville blive lykkelig)


Opskriften er til 2 personer




100 g mandler 
2 skiver groft brød 
ENDVIDERE: 
1 spsk. flydende honning 
1 tsk. dijonsennep 
2 spsk. æbleeddike 
3 spsk. olivenolie 
1 rødløg, hakket 
1 fennikel 
200 g gederulle 
1 lille radicchiosalat, plukket 
100 g blandet salat 
salt og peber 
TILBEHØR: 
groft brød
 
Tænd ovnen på 200°. Rist mandlerne i den varme ovn i ca. 6-8 minutter. Rist imens brødet i ovnen, til det er sprødt. Lad mandlerne køle af. Hak dem groft, og gem halvdelen til onsdag. 
Rør honning, sennep, eddike og olivenolie sammen. Kom det hakkede løg i. 
Skær fenniklen i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og vend den med dressingen. 
Skær osten i to tykke skiver, og anbring dem på det ristede brød. Gratinér brødene i den varme ovn under grillen. 
Pluk radicchioen og den blandede salat groft, og vend det med fennikel og dressing. Anret salaten i to store dybe tallerkener, og top med gratineret ostebrød og ristede mandler. Servér straks med ekstra brød til.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

onsdag den 21. september 2011

Lakridssyltede blommer




Du kan ofte finde lakridspulver i din helsekostbutik. Er det ikke til at finde, kan du købe det online hos f.eks. www.e-deli.dk

Servér dine blommer til god fed ost. Her er den i selskab med en Tomme de Savoy.

Opskriften give et mellemstort glas blommer.


2 dl muscovadosukker
2 dl vand
2 tsk. lakridspulver
2 stjerneanis
1 kg blommer

Kom sukker, vand, lakridspulver og stjerneanis i en gryde og kog det op.
Flæk blommerne og fjerne stenene – det er nemmest med en pincet.
Kom blommerne i den kogende sukkerlage og lad dem simre i 25 minutter.
Hæld blommerne på skoldede glas og køl dem helt af.
Servér blommerne som tilbehør til ost.

TIP: Blommerne kan holde sig i mindst 1 uge i køleskabet

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

tirsdag den 20. september 2011

Lynstegt oksekød og bønner og mynteknas

Wokretter er noget af det nemmeste, hurtigste og ofte sundeste man kan lave til aftensmad.
Men når jeg skal have ris til fortrækker jeg brune, grove ris - og de tager en krig at koge.
Prøv at vente med at salte - det forkorter faktisk kogetiden vildt meget. 
Altså; skyl risene, kom dem i kogende usaltet vand og kog dem møre under låg. Salt lige inden servering.

Opskriften er til 2 personer


1 håndfuld plukket mynte 
1 tsk. chiliflager 
1 spsk. sesamfrø 
ENDVIDERE: 
3 fed hvidløg i tynde skiver 
olie til stegning 
200 g grønne bønner, nippede 
2 løg i både 
300 g mørt oksekød i 
tynde skiver 
1 tsk. sukker 
1 dl østerssauce 
2-3 spsk. fiskesauce 
½ dl vand 
TILBEHØR: 
kogte, grove ris 

Snit mynten fint, og vend den med chili og sesamfrø til mynteknas. 
Sautér hvidløget i lidt olie i en stor, varm wok. Kom bønnerne ved, og lad dem stege i 1-2 minutter. Tilsæt løgene, og lad det hele stege i yderligere 1-2 minutter. Bønnerne skal være tilberedte, men må gerne have lidt bid. Tag grøntsagerne op af wokken, og stil dem til side. 
Varm wokken helt op igen, og kom lidt mere olie i. Steg oksekødet, til det har fået godt med farve. Kom sukker, østerssauce og fiskesauce ved. Kom grøntsagerne tilbage i wokken. Spæd med en smule vand, og smag til (evt. med mere fiskesauce eller sukker). 
Servér det lynstegte oksekød toppet med mynteknas, og servér straks med kogte ris. 


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

mandag den 19. september 2011

Pasta med ristede svampe

Less IS more. 
Denne ret tager ca. 11 minutter at lave - og laver du pastaen selv + 30 minutter. Det er sgu da fast food der holder!
Giv retten et ordenligt skud revet Pecorino - så bliver man sååååå glad.

Opskriften er til to personer




400 g blandede svampe, f.eks. østershatte, champignoner, kantareller 
olivenolie 
3 fed hvidløg i tynde skiver 
salt og peber 
1 tsk. fintrevet økologisk citronskal 
ENDVIDERE: 
250 g frisk båndpasta 
salt 
revet pecorino 
TILBEHØR: 
sprød salat 
Sæt vand over til pasta. 
Skær eller pluk svampene i mindre stykker. Rist dem i olivenolie på en stor, varm pande. Kom hvidløg ved, og lad begge dele blive let gyldne. Krydr med salt, peber og citronskal. 
Kom pastaen i rigeligt kogende og saltet vand, og lad den koge, til den er al dente. Dræn vandet fra, men gem lidt. 
Kom pastaen på panden sammen med svampene, og vend det hele sammen. Tilsæt evt. en smule af kogevandet. Smag til med salt og peber, og servér straks toppet med revet pecorino. Giv salat til, toppet med rødløg og krydret med olie, eddike, salt og peber.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

søndag den 18. september 2011

Salat med rødbede, bresaola og smørristede hasselnødder

En  smuk og fyldig efterårssalat.
Brug den som forret, frokostret eller som en del af et tag-selvbord.

Vælg din favorit blå ost. Jeg er super glad for Blå Kornblomst.
Kan du ikke skaffe bresaola, er salaten også dejlig med lufttørret skinke, eller helt uden kød. De smørristede hasselnødder er prikken over i’et!

Opskriften er til 6-8 personer



200 g hasselnødder
50 g smør
salt
400 g små rødbeder
ENDVIDERE
2 tsk. dijonsennep
1 spsk. flydende honning
3 spsk. æbleeddike
5 spsk. olivenolie
6 hjertesalater
200 g Blå Kornblomst (eller anden blå ost)
200 g bresaola
evt. groft brød
Rist hasselnødderne i en 200 grader varm ovn til de begynder at smide den brune hinde. Lad dem køle lidt og gnid hinden af dem (bare sådan nogenlunde, hvis der er noget tilbage – er det bare helt ok). Skrub eller skræl rødbederne og bag dem i den varme ovn til de er møre – ca. 30-35 minutter.
Smelt smørret i en lille kasserolle. Hæld det klare, smeltede smør i en kop. Kassér den hvide valle i bunden af kasserollen.
Kom smørret på middelvarm pande og rist nødderne i det klarede smør til de er lækre og gyldne. Krydr dem med salt.
Rør dijon, honning, eddike og olie sammen. Vend rødbederne med halvdelen af dressingen.
Pluk salaterne groft og anret dem på et stort fad. Bryd osten over salaten og fordel bresaola, rødbeder og hasselnødder ovenpå. Top med resten af dressingen og servér straks, evt. med groft brød til.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann