En italiensk klassiker, her
i min fortolkning. Og jeg tør næsten ikke sige det......men nææææsten bedre end flæskesteg. (Måske du tør i aften med klassisk tilbehør til?)
Servér kartofler og dampet
grønt til. Har du rester kan du servere dem i en god bolle med salat og lidt
surt a la flæskestegssandwich.
OG SÅ GLÆDELIG JUL FOR POKKER!
1 svineslag med skind,
1-1,3 kg
1 fennikel
6 fed hvidløg
3 kviste rosmarin
2 tsk. fennikelfrø
salt og peber
olivenolie
kødsnor
2 løg
vand
olivenolie
Rids skindet på slaget, som
til en flæskesteg.
Læg slaget på et bræt med
kødsiden opad.
Hak toppen af fenniklen
fint og skær knolden i grove stykker.
Hak hvidløg og rosmarin og
knus fennikelfrøene.
Bland fennikeltoppe,
hvidløg, rosmarin og fennikelfrø sammen og fordel dem på slaget. Krydr med rigeligt salt og peber.
Rul stegen stramt sammen og
snør den med kødsnor. Gnid den med olivenolie og mere salt udenpå. Læg den i en
bradepande og fyld vand ca. 2 cm op. Skær løget i både og læg dem ved siden af
stegen sammen med fennikel.
Sæt stegen i en kold ovn og
tænd på 175 grader. Vend ¼ rundt hver halve time. Den skal stege i 3-3 ½ timer
i alt. Tilsæt vand undervejs, så du hele tiden har ca. 2 cm vand i bradepanden.
Sæt til sidst stegen på en
rist og lad den stege de sidste 5-15 minutter ved 220 grader, evt. med grill,
for at få sprød svær.
Sigt væden fra bradepanden
over i en kasserolle og varm den. Smag den til.
Skær stegen i skiver og overhæld
den med lidt jus og god olivenolie. Servér straks med grønt og kartofler.
TIP: Bestil slag med svær
hos din slagter. Er du for sent uden, så lav den uden svær, a la rullesteg.
Århhh, jeg vil godt skifte flæskestegen ud med den lækkerbisken :-)
SvarSletKH
B
Hej Louisa! Tak for alle dine super lækre opskrifter...Har du et godt forslag til en nytårsdessert?
SvarSletPS: Hvor køber man røget paprika? (i provinsen)
Hej anonym. Beklager at jeg ikke nåede at gi bud på nytårs dessert. Håber du fik noget skønt.
SletRøget paprika kan du være heldig at finde hos grønthandleren, i Irma eller Mad og Vin.
Alternativt kan du få det online hos
E-deli.dk
Kh L
nøj det ser skønt ud :)
SvarSletKh Thea
fra http://the-knitting-bee.blogspot.com/
Louisaaaaaa? Hvor er du? ;)
SvarSletHej Louisa!
SvarSletJeg købte sidste sommer en steg fra slagteren, som vist nok også hedder 'Porchetta' men den var med en svinemørbrad i midten.
Den blev lavet på grillen og blev super lækker.
Siden har jeg ledt efter en opskrift på 'sådan en' og tænker at denne kan bruges.........!???
Hvad siger du til det?
Og så til sidst i opskriften skriver du:
"Skær stegen i skiver og overhæld den med lidt jus og god olivenolie. Servér straks med grønt og kartofler"
Hvad er jus?
Hilsner fra en ikke så øvet i køkkenet - og TAK :-))
KH Lynn
Kære Lynn.
SletJa, det lyder som en dejlig steg! Bonus med mørbrad :-)
Jus er bare den væde der er ved svinet, når den er færdig. Hæld lidt af det over, så den er saftig og skøn.
God fornøjelse
Kh L