Søg i denne blog

onsdag den 26. oktober 2011

Spaghetti bolognese

Det MÅ man bare have med jævne mellemrum.......Top oldschool


Opskriften er til 2-3 personer




1 pastinak, revet 
1 gulerod, revet 
2 fed hvidløg, hakkede 
1 løg, revet 
olie til stegning 
300 g hakket oksekød 
2 spsk. tomatpuré 
1 dåse hakkede tomater (400 g) 
salt og peber 
et nip sukker 
ENDVIDERE: 
250 g frisk spaghetti 
olivenolie 
½ potte oregano, plukket 
revet parmesan
SALAT: 
100 g blandet salat 
olie og eddike 
salt og peber
 
Sautér pastinak, gulerod, hvidløg og løg i olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 4-5 minutter. Kom kød i gryden, og lad det brune. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater, og krydr med salt, peber og lidt sukker. Lad saucen simre under låg og jævnlig omrøring i mindst 30 minutter. Smag til. Kog imens spaghettien i rigeligt og saltet vand, til den er al dente. Dræn vandet fra den, og vend den med en smule god olivenolie. Anret pastaen, og top med bolognese og derefter frisk oregano. Servér straks med rigeligt 

parmesan og blandet salat til.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

5 kommentarer:

  1. Hæld en sjat hvidvin i og giv det gerne 4-5-6 gange så lang til. Smagen bliver meget mere intens. Bacon gør (selvfølgelig!) også underværker:)

    SvarSlet
  2. Er vild med bolognese, men får det dog sjældent. Måske en ide til i aften. Tak

    SvarSlet
  3. Old school eller ej, så smager det altså dejligt.

    SvarSlet
  4. Helt enig, Anonym. Dejligt med langtidstilberedning, hvis man har tid.
    Men bacon! Det kommer sgu ikke i min bolo :-)

    Kh L

    SvarSlet