Lækre, sammenbagte snegle. fyldt med kærlighed og snask.
1
dl sødmælk
50
g gær
1
knsp. salt
½
dl mørkt rørsukker
100
g smeltet smør
5
dl mel
FYLD:
50
g smør
1
dl brun farin
1
tsk. stødt kanel
½
tsk. stødt kardemomme
75
g valnødder, hakkede
50
g marcipan, revet
mel
til udrulning
TOPPING:
100
g mørk chokolade
1
spsk. blødt smør
Lun
sødmælken til ca. 37 grader. Opløs gæren i mælken. Tilsæt salt, sukker og
smør. Rør til sidst melet i. sæt dejen
lunt og lad den hæve 1 time.
Kom
smør, farin, kanel og kardemomme i en gryde og lad det smelte. Tag det af
varmen og lad det køle lidt. Tilsæt valnødder og marcipan.
Rul
dejen ud og fordel fyldet på den. Rul dejen sammen om fyldet, forholdsvist
stramt sammen. Skær 7-8 stykker. Smør en springform (ca. 23 cm) og sæt sneglene i
formen. Lad dem hæve i 30 minutter.
Bag
dem ved 185 grader i ca. 20-30 minutter, til de gennembagte.
Lad
sneglene køle af i formen.
Smelt
chokoladen over vandbad, tag den af varmen og rør smør i. Fordel chokoladen på
sneglene og lad chokoladen sætte sig inden servering.
Opskrift: Louisa Lorang
Mums masser af godter i; de lyder lækre:)
SvarSletSnask er kommet for at blive tror jeg, jeg er vild med det :-)
SvarSletKH
B
Enig! Snask er skønt. De er bedst samme dag de er bagt i øvrigt!
SvarSletLouisa din lækre snegl :-)
SvarSletNår man nu ruller ud - øh...hvordan skal det så se ud mht. bredde/længde forhold?
PS: Det kan godt være, at de er snaskede, men synes dog alligevel at smørindholdet er væsentlig lavere end i så mange andre lignende opskrifter.
Mvh.
Jimmi
Hej Jimmi.
SvarSletRul den til ca. 50x30 cm oder so, så passer det meget godt.
Er det rigtigt?! Så skal de måske hedde "sunde snegle" ;-)
Kh L
Ok, det må prøves.
SvarSletJa, jeg mener klart at de skal hedde "sunde snegle" - nøjagtig ligesom gulerodskage :-)