Lav dine egne falafler. Det er super nemt og hurtigere end du tror!? Bare husk at sætte kikærter i blød dagen i forvejen.
Opskriften er til 2-4 personer, afhængigt af tilbehør.
Ca. 14 falafler i alt.
200 g kikærter (udblødt natten over)
1 bundt bredbladet persille
½ bundt koriander
2 fed hvidløg
1 lille løg
1 spsk. stødt spidskommen
2 tsk. salt
¼ dl citronsaft
olie til stegning
TILBEHØR:
fladbrød
tomat
agurk
rødløg
salat
mynte
yoghurt
chilisauce
citronbåde
Dræn vandet fra kikærterne; blend kikærter, persille, koriander, hvidløg, løg, spidskommen,salt og citronsaft i en foodprocessor. Saml massen til en dej, og form ca. 14 små falafeler, ved at presse dejen sammen i hånden – brug gerne et kuglejern, hvis du vil have dem helt runde. Steg falafelerne i rigeligt olie i en stor, varm pande eller wok ved middel varme, til de er gyldne og møre – de skal have 3-4 minutter hver.
Servér de varme falafler i lune fladbrød med tomat, agurk, løg, salat og mynte. Giv yoghurt, chilisauce og citronbåde til.
Opskrift fra Femina, af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Uhmm, sikke et billed, nu bliver jeg jo sulten! - eller MERE sulten :-D
SvarSletKH
B
Hej Louisa,
SvarSletTak for en dejlig og inspirerende blog.
Ved du om falaflerne kan fryses efter tilberedningen?
vh Katrine
Hej katrine.
SletJeg har faktisk ikke prøvet det, men mon ikke de kan. Måske bliver de lidt tørre, men tror klart på det!!
Kh L