Opskriften giver 2 mellemstore pizzaer, nok til 2 personer.
25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. rørsukker
2 spsk. olivenolie
100 g groft hvedemel
ca. 125 g fint hvedemel
mel til udrulning
ENDVIDERE:
2 fed hvidløg
½ dl olivenolie
salt
100 g gorgonzola
10-12 ansjoser
1 bøffelmozzarella (125 g)
100 g rucola
lidt citronsaft
Del dejen i to, og rul den tyndt ud på to stykker bagepapir. Pres hvidløget, og rør det med olie. Pensl pizzaerne med hvidløgsolie, og krydr dem med lidt salt. Top med gorgonzola, ansjoser og mozzarella. Bag pizzaerne en ad gangen på varme bageplader ved 230
Top den varme pizza med rucola vendt med lidt citronsaft, og servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
HOV! Kom til at slette det sødeste indlæg fra New Yorker By Heart og skammer mig!!
SvarSletRundstykke, det var ikke med vanilje!
Øv,
L
Det kommer igen her - nu skylder du en omgang lakridsmandler ;-D
SvarSletJeg har efterhånden fået lært at spise ansjoser og nu kan jeg faktisk rigtig godt lide det. Har aldrig fået det sammen med gorgonzola - som jeg ELSKER - så det må da klart prøves :-)
Uhmm, sådan et stykke god gorgonzola på godt brød med frisk figner og lidt honning :-D
Kh
B
Pyhhhaaaa...heldigvis skrev du igen. TAK. Jeg er jo stadigvæk blogger-novice, så her kan alt jo ske ;-)
SvarSletEr faktisk mest til varm Gorgonzola. Uhmmmm.....som i sauce(!)eller pizza. men er KLART til blåost med figner og honning. JA TAK!
Kh L
No worries :-)
SvarSletJeg har blogget siden 2006, men da jeg for få uger siden havde en konkurrence, kom jeg til at slette de første mange kommentarer - som også var lodder til konkurrence = dumt, meget MEGET dumt!
Hav en skøn, hvid dag :-D
KH
B
Ihhhhh....hvor var det pænt af dig at dele det :-)
SvarSletMen skylder nu stadigvæk lakridsmandler!!!
Kh L
Nemlig ;-D
SvarSletKH
B