Super nem og smuk salat til påskebordet. Eller spis salaten som hurtig aftensmad.
Opskriften er til 2-4 personer.
1 agurk
2 tsk. salt
4 spsk. citronsaft
1 spsk. flydende honning
2 spsk. olivenolie
200 g blandet salat
1 bundt dild, plukket
salt og peber
200 g varmrøget laks
3 kogte æg
TILBEHØR:
ristet rugbrød
Skær agurken i tynde skiver, uden at de bliver papirtynde. Kom dem i en si; drys med salt, og lad dem trække i 10 minutter. Rør imens citronsaft, honning og olivenolie sammen. Tryk forsigtigt så meget væde som muligt af agurkerne, og vend dem med dressingen.
Vend salat og dild sammen, og vend agurk og dressing i salaten. Smag til med salt og peber, og anret salaten på et stort fad. Top med stykker af røget laks og halve æg.
Servér straks med rugbrød til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann