Søg i denne blog

søndag den 18. september 2011

Salat med rødbede, bresaola og smørristede hasselnødder

En  smuk og fyldig efterårssalat.
Brug den som forret, frokostret eller som en del af et tag-selvbord.

Vælg din favorit blå ost. Jeg er super glad for Blå Kornblomst.
Kan du ikke skaffe bresaola, er salaten også dejlig med lufttørret skinke, eller helt uden kød. De smørristede hasselnødder er prikken over i’et!

Opskriften er til 6-8 personer



200 g hasselnødder
50 g smør
salt
400 g små rødbeder
ENDVIDERE
2 tsk. dijonsennep
1 spsk. flydende honning
3 spsk. æbleeddike
5 spsk. olivenolie
6 hjertesalater
200 g Blå Kornblomst (eller anden blå ost)
200 g bresaola
evt. groft brød
Rist hasselnødderne i en 200 grader varm ovn til de begynder at smide den brune hinde. Lad dem køle lidt og gnid hinden af dem (bare sådan nogenlunde, hvis der er noget tilbage – er det bare helt ok). Skrub eller skræl rødbederne og bag dem i den varme ovn til de er møre – ca. 30-35 minutter.
Smelt smørret i en lille kasserolle. Hæld det klare, smeltede smør i en kop. Kassér den hvide valle i bunden af kasserollen.
Kom smørret på middelvarm pande og rist nødderne i det klarede smør til de er lækre og gyldne. Krydr dem med salt.
Rør dijon, honning, eddike og olie sammen. Vend rødbederne med halvdelen af dressingen.
Pluk salaterne groft og anret dem på et stort fad. Bryd osten over salaten og fordel bresaola, rødbeder og hasselnødder ovenpå. Top med resten af dressingen og servér straks, evt. med groft brød til.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann