JA, sgu! Næsten en guleærter. Men med røde linser (fordi det er det jeg har i mit køkken, så det er nemmere). Men er du til møllerens, så gør som du plejer. Min suppe er ikke så tyk som ærter. men for filan begge dele er skønne!!!
Opskriften er til 2 personer.
1 dl røde linser - flere hvis du vil have den "ærte-tyk"
1 stort, hakket løg
1 spsk. olivenolie
2 stilke bladselleri i tynde skiver
1 l kogende grøntsagsbouillon, gerne Herbamare
salt og peber
ENDVIDERE:
1 håndfuld plukket
bredbladet persille
1 rødløg i tynde skiver
1 æble skåret i små terninger
æbleeddike
TILBEHØR:
2 gode, ristede pølser
groft brød
Skyl linserne, og lad dem dryppe af. Sautér løget i olivenolien i en varm gryde. Kom linserne på. Ingen af delene skal tage farve, men må gerne sautere i et par minutter. Kom bladsellerien ved, og sautér i yderligere 1 minut.
Hæld den kogende bouillon på, og lad suppen snurre under låg i 25 minutter, eller til linserne er helt udkogte. Blend suppen, og smag den til med salt og peber. Vend persille, løg og æble med en smule eddike. Anret suppen i varme, dybe tallerkener, og top med persillesalaten. Servér straks suppen med gode pølser og groft brød til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann