Denne opskrift er fra bogen Vild med Salater.
Brug slawen til kylling, vildt, hakkebøffer eller til ristet and.
2 dl drænet yoghurt 10%
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. revet peberrod
1 tsk. sukker
2 spsk. citronsaft
salt og peber
FYLD
2 rødbeder
1 persillerod, skrællet
1 pastinak, skrællet
½ dl estragon, plukket og hakket
75 g valnødder, hakkede
salt og peber
DESUDEN
lidt hakkede valnødder
lidt plukket estragon
- Bland ingredienserne til dressingen, og smag den til med salt og peber.
- Kog rødbederne i 10 minutter – de skal ikke være færdige, men stadig være rå.
- Skræl rødbeder, pastinak og persillerod, og skær alle grøntsagerne i julienne (tynde strimler). Bland dem i dressingen med valnødder og estragon, og smag salaten til igen.
- Anret salaten, og pynt med valnødder og estragon. Servér straks.
Tip: I stedet for yoghurt kan du også bruge skyr – til tøse-tøserne.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Henrik Freek