Lakrids choko-mandler
Hvis du nu har kastet dig ud i lakrids-crèmé brûlèen længere ned på siden, og stadig vil have lakrids. Så er disse nemme lakrids choko-mandler et super bud på weekendens syndighed.
Lav dem også gerne som en del af dit juleknas......måske er du allerede i julestemning??!
Opskriften giver mange mandler (men aldrig nok)
100 g mandler
150 g mørk chokolade
¼ dl lakridspulver
½ dl kakao
Rist mandlerne ved 180° i ca. 8 minutter. Lad dem køle helt af.
Smelt chokoladen over vandbad, og kom et par mandler ad gangen i chokoladen. Fisk dem op med en gaffel, og slå overskydende chokolade af på kanten af skålen. Bland lakridspulver og kakao, og vend de våde mandler i blandingen. Læg dem på bagepapir, og lad dem størkne helt inden servering.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Bonusinfo fra Nethe http://kogekone.blogspot.com/: Lakridspulver fås b.la. i helsekosten på Christianshavns Torv
Ej altså, Louisa - det er lidt ondt at poste sådan et indlæg, når jeg ligger her og raller (influenza) og har nogenlunde 100 i feber :-D
SvarSletFøler mig mere slatten end katten, der ligger flader helt ud her ved siden af mig....
Hav en smuk weekend!
Kh
B
So sorry ;-)
SvarSletTil gengæld er der jo en chance for at du stadigvæk har lakridspulver i huset. Og chokolade og mandler er vel det mest basale for et minimum af overlevelse, så det antager jeg at du har. Så op og hop, når feberen falder til 79 grader - og så er der guf ;-)
RIGTIG GOD BEDRING, B.
Jeg spiser for dig imens - bare rolig!
Køs L
Hej - vil lige høre om det lakridspulver du bruger er den samme slags som det fra Johan Bülow? Altså hvor det er inddampet og tørret? Eller er det pulveriseret lakridsrod? Vil lave dem med hvid chokolade (så de bliver lidt ligesom dem fra Summerbird) - men vil gerne lige være sikker på lakridsen er den rigtige :-)
SvarSletHej Heidi
SvarSletJeg har brugt lakridspulver fra Johan Bülow. Og jep! Disse mandler er skammeligt inspireret af dem fra Summerbird, som jo nok er verdens bedste :-)
Kh L
Tak for det - jeg giver mig i kast :-)
SvarSletHåber at du bliver glad :-)
SvarSletÅH mums for en opskrift - en af dem hvor man ikke har noget valg! ;)
SvarSletHej Jeanette.
SvarSletNope.....ikke hvis man er en ægte morfar ;-)
Kh L