Søg i denne blog

onsdag den 13. oktober 2010

Misosuppe med grillet oksekød

Dette er instant mad på seriøst kun 11 minutter. Brug 12 minutter, kom nudler i og servér suppen som aftensmad inden du kan nå at sige "takeout".
Miso er helt fantastisk. Både til suppe, men også i dressinger eller i stedet for fond. Køb den i helsekosten hvor de har mange varianter. Jeg har brugt en miso basseret på byg til denne suppe, men find din favorit. den hvide miso er dog bedst til dressinger efter min mening. Mere miso snart!


Opskriften er til 2 personer.




1 god bøf 
en smule olie
salt og peber
3 spsk. mørk misopasta
1 liter kogende vand
2 spsk. soja
1 tsk. sukker
1 spsk. limesaft
100 g bønnespirer
1 lille bundt koriander, plukket
1 spsk. ingefær i tynde strimler
1 rød chili i tynde skiver
lidt sesamfrø
Pensl bøffen med lidt olie, og gril den på en varm grill eller grillpande, til den er rød eller medium stegt. Krydr med salt og peber, og lad bøffen trække i 10 minutter.
Kom miso i en grydel med 1 liter kogende vand. Pisk det sammen til misoen er opløst og smag til med soja, sukker og lime. Varm evt. suppen en smule, men lad den ikke komme op at koge.
Skær bøffen i tynde skiver, og fordel kød, bønnespirer, koriander, ingefær og chili i to store skåle. Hæld den varme misosuppe over, og drys med sesamfrø. Servér straks.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann