Søg i denne blog

onsdag den 8. september 2010

Muslinger i rød karry



Find servietterne frem og nyd disse fedtede muslinger i skøn, hot suppe.
Opskriften er til 2 personer.

½ kg blåmuslinger
1 løg i både
2 fed hvidløg i både
lidt olie til stegning
1 spsk. rød karry
1 tsk. sukker
1 lille dåse kokosmælk (200 ml)
1 dl vand
2 spsk. fiskesauce
2 gulerødder i julienne (tynde strimler)
75 g kogte nudler
1 bundt forårsløg i tynde skiver
1 potte thaibasilikum, plukket
lidt lime
ENDVIDERE:
limebåde
Rens muslingerne i koldt vand. Fjern skægget, og kassér de muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.
Sautér løg og hvidløg i en smule olie i en varm wok eller gryde. Kom rød karry og sukker på, og lad det stege med. Tilsæt kokosmælk, vand og fiskesauce, og lad det koge op. Kom muslingerne og gulerødderne i saucen, og læg låg på. Lad det dampe i 3-4 minutter under låg, eller til muslingerne har åbnet sig. Kom nudler og forårsløg i, og tag gryden af varmen. Tilsæt thaibasilikum, og smag til med lidt limesaft. Servér straks med limebåde til. Kassér eventuelle muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann