Nem, sund og super lækker suppe.
,Selvom jeg slet ikke føler mig overbevist om at det skal til at være vinter snart, siger frosten på bilruderne om morgnen og det faktum, at jeg har fyret op for samtlige varmeapparater i huset noget andet....
....så tænd op for supperne siger jeg bare!
Opskriften er til 2 personer
1 stilk citrongræs
1 lille løg i både
20 g ingefær i skiver
2 limeblade
1 l hønsefond
1 spsk. rød karry
1 tsk. sukker
saft af 1-2 limefrugter
2 tsk. fiskesauce
ENDVIDERE:
2 kyllingebryster
75 g brede nudler
2 tomater i både
¼ ananas i terninger
½ bundt forårsløg i tynde skiver
1 bundt koriander, plukket
1 potte thaibasilikum, plukket
Knus bunden af citrongræsset, og skær det i grove stykker. Kom citrongræs, løg, ingefær, limeblade, fond og rød karry i en gryde, og lad det koge op. Lad det simre i 10 minutter, og smag til med sukker, limesaft og fiskesauce. Skær kyllingekødet i skiver, og kom det i suppen. Lad det simre i 4 minutters tid. Kom nudlerne i, og lad dem koge med. Smag suppen til, når kyllingen er gennemtilberedt og nudlerne møre.
Anret tomater, ananas, forårsløg, koriander og thaibasilikum i to store (gerne varme) skåle, og hæld suppen over. Servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann