Søg i denne blog

lørdag den 28. august 2010

Vietnamesisk oksekødssalat


Dejlig stærk salat, der er super hurtig at lave. 
Brug salaten som aftensmåltid og servér den med kogte ris. Eller spis den uden tilbehør til frokost.
Du kan evt. lave salaten med en rest oksekød eller måske kylling. Så går det endnu hurtigere.
Opskriften er til 2 personer





2 bøffer
salt og peber
3 spsk. lime
1 spsk. sukker
2 spsk. fiskesauce
½ spidskål
½ iceberg
1 agurk
2 gulerødder
1 bundt mynte, plukket
1 bundt koriander, plukket
1 rød chili, finthakket
sesamfrø
TILBEHØR:
kogte ris, gerne grove
limebåde
Rist bøfferne i lidt olie på en meget varm pande, krydr dem med salt og peber og lad dem trække i 10 minutter.
Rør lime, fiskesauce og sukker sammen. Snit kålen fint. Skær salaten groft ud. Flæk agurken, og skrab kernerne ud med en teske. Skær den i både. Skræl gulerødderne, og skær dem i julienne, eller riv dem.
Skær bøfferne i strimler, og vend dem med salat, kål, agurk, gulerødder, mynte, koriander, chili og dressing. Drys med sesamfrø, og servér straks med kogte ris og limebåde.


Opskrift: Louisa Lorang


Foto: Anders Schønnemann

Godmorgen juice

Lav en lynhurtig Godmorgen juice med ananas, pink grape og ingefær.......
......eller brug den som mellemmåltid.