Søg i denne blog

lørdag den 15. januar 2011

Chokolade eclairs

Jeg indrømmer, at jeg i virkeligheden er en gammel dame, der totalt ELSKER vandbakkelser.
Giv mig mocca eclairs, profiteroles, waleskringler og selvfølgelig chokolade eclairs.....
......det varmer mit-gamle-dame-hjerte.

Opskriften giver dig 6 styk 



VANDBAKKELSER
3 dl vand
75 g smør
175 g mel
1 knsp. salt
4 æg
Kog vand og smør. Pisk mel og salt i. Lad det køle lidt og pisk æggene i. kom massen i en sprøjtepose med en stor tulle i, og sprøjt den ud på en bageplade. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 40 minutter.
Afkøl og fyld med creme.

CHOKOLADE CREME
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. sukker
¼ liter fløde
50 g mælkechokolade, smeltet
ENDVIDERE
100 g mørk chokolade, 70 %, smeltet
Pisk æggeblommer med sukker til det er luftigt. Pisk fløden til skum. Rør den smeltede chokolade i æggemassen og vend forsigtigt flødeskummet i. Kom cremen i en sprøjtepose og fyld den i de afkølede vandbakkelser.
Pynt med smeltet chokolade. Afkøl og servér.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann