Du kan sagtens lave chokoladekagen dagen i forvejen, så du er klar når du skal have gæster. Lav hindbærcremen og pynt den lige inden servering.
Opskriften er til 6-8 personer.
200 g mørk chokolade
200 g sukker
200 g smør + smør til formen
6 æg
1 spsk. mel
ENDVIDERE
¼ liter piskefløde
2 spsk. god hindbærmarmelade
125 g friske hindbær
Smelt chokolade, sukker og smør i et vandbad. Tag skålen af varmen og pisk æggene i et ad gangen, rør mel i.
Smør en springform med smør og fyld dejen i formen.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i 45-50 minutter, eller til den er gennembagt. Tjek med en strikkepind eller et træspyd. Hvis der ikke sidder kagemasse på spyddet, er kagen gennembagt. Lad kagen køle helt af.
Pisk imens fløden stiv og vend forsigtigt hindbærmarmelade i flødeskummet. Skær kagen i 6-8 stykker, top med hindbærskum og pynt med friske hindbær.
Servér som dessert eller til kaffen.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Tia Borgsmidt
Du må gerne lave min fødselsdagskage - den ser LÆKKER ud :-D
SvarSletKH
B
Kæft du er hurtig! :-)
SvarSletHvornår er din fødselsdag ;-)
Kh L
Hold op hvor det lige frister. Sidder her med supersøde tænder og trænger til lidt lækkert til aftensteen... og flot er kagen også!
SvarSletTak M....
SvarSlet.....Desværre er den helt slut - og jeg er STADIG sulten.....
Kh L
Jeg er født hurtig :-D
SvarSlet13. aug. fylder jeg 40(!!!) skræk og horror, gad vide om der er et liv bagefter. Jeg skal ud og købe ryntecreme :-)
KH
B
Hej Louisa :)
SvarSletJeg tror lige, at jeg er blevet forelsket...
Hmm ja, jeg er helt sikker fuldstændig forelsket i den der chokoladedrøm..
De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad
Hej Anita.
SvarSletDejligt :-)
I er et smuk par!
KH L