Søg i denne blog

torsdag den 10. februar 2011

Lammesteg


Da jeg var barn lavede min mor ALTID lammekølle når vi fik gæster. Og med alt det hvidløg, hun kunne proppe i det. Se med i Go´Morgen Danmark, når jeg laver lam-a-la-min-mor-1984

LAMMESTEG MED MASSER AF HVIDLØG

1 lammekølle, ca. 2 kg
10-15 fed hvidløg
masser af flagesalt
Lav små ”lommer” med en skarp kniv og stik hele eller halve fed hvidløg over hele lammekøllen.
Sæt køllen på en rist (husk en bradepande under) og steg den i en forvarmet ovn i 20 minutter ved 220 grader, til den er gylden. Skru ovnen ned til 160 og akkurat gennemstegt eller svagt rosa, ca. 1 ½ time – eller til den er mellem 65-68 grader.
Lad køllen trække i 20 minutter og skær tynde skiver til dig og dine gæster.
Tip: du kan komme rodfrugter under lammekøllen, så får du syndige, fedtede grøntsager til dit lam.

Opskrift: Louisa Lorang

Hummus med peberfrugt

How to hummus? Se med i Go´ Morgen Danmark tidligt fredag morgen, når jeg griller peberfrugter til en næsten klassisk hummus.
Opskriften er til 4-6 personer alt efter hvad I ellers spiser.


HUMMUS MED PEBERFRUGTER

200 g kikærter, udblødte
3 røde peberfrugter
1 fed hvidløg
2 spsk. tahini
½ dl citronsaft (eller efter smag)
½ dl ekstrajomfruolivenolie
2-3 tsk. stødt spidskommen
salt
Kog de udblødte kikærter til de er helt møre, det tager ca. 50-60 minutter. Dræn dem og lad dem dryppe af. Gem lidt af kogevandet. Grill peberfrugterne under grillen i ovnen, eller ved at lægge dem direkte ind i flammerne på gasblusset, de skal være sorte. Kom dem i fryseposer og lad dem køle af. Tag dem ud af posen og fjern skindet. Flæk dem og skrab kernerne ud. Kom kikærter, peberfrugter og hvidløg i en foodprocessor og blend. Kom tahini, citronsaft, olivenolie og spidskommen i og blend igen. Smag til med salt og evt. spidskommen eller citron. Brug evt. lidt af kogevandet fra kikærterne til at justerer med, hvid den er for tyk.
Lad hummussen køle af inden servering.

Opskrift: Louisa Lorang

Grove gulerodskager med syndig glasur


Jeg laver barndomsmad i Go' Morgen Danmark tidligt fredag morgen. Vi fik ofte gulerodskage - og min mor var (og er stadigvæk) så sund at hun kom rugmel i kagerne. Det smager faktisk ret dejligt. Det er så mit lille "oprør" at snaske kagerne til med masser af mascarpone-topping!
Laver du dem uden toppingen, er de ret skønne på weekend-morgenbordet.

GROVE GULERODSKAGER MED SYNDIG GLASUR
35-40 mini muffins

KAGE
200 g smør
5 dl sukker
4 æg
150 g hvedemel
150 g rugmel
2 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1½ spsk. kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
250 g revet gulerod
200 g groft hakkede hasselnødder
TOPPING
250 g mascarpone
2-3 spsk. lemoncurd
Smelt smørret.
Pisk sukker og æg luftigt og pisk langsom smørret i.
Bland hvedemel, rugmel, natron, bagepulver, salt, kanel, ingefær og kardemomme og sigt det hele i æggemassen. Vend forsigtigt rundt. Vend til sidst gulerod og hasselnødder i kagemassen.
Fyld massen i mini muffinforme og bag dem i 15-18 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader, eller til de er gennembagte.
Du kan også lave almindelige muffins – bag dem da i 25-30 minutter.
Servér kagerne lune eller lad dem køle helt af hvis du vil have syndig topping på.
Rør mascarpone med lemoncurd og fordel cremen op de afkølede gulrerodskager.

Opskrift: Louisa Lorang