Søg i denne blog

lørdag den 24. september 2011

grillet bananasplit de luxe



Dette er sååååå syndigt, dejligt, sjovt og plat, at man kun kan blive varm om hjertet og tung og glad i maven. Men vælg nu for pokker modne bananer – og ikke de der melede, halvgrønne, som de fleste af os kommer til at æde som mellemmåltid – for de smager ikke af nok. Så modne bananer med brune pletter – sådan ser de jo ud!

Dessert til barnlige sjæle…som mig + 5-7 andre tyksakke

PS. Dette er min absolut-favorit-foto-tallerken! 



6-8 bananer
6 spsk. nøddecreme f.eks. Nocciolata eller Nutella
1 dl piskefløde
100 g hasselnøddeflager
ENDVIDERE
1 liter vaniljeis
flødeskum
TILBEHØR
bær eller frisk frugt
(en parasol, hvis du er kæk)
Læg bananerne på en varm grill eller grillpande. Grill dem til de er helt sorte. Det tager mellem 5 og 15 minutter, alt efter hvor meget varme de får.
Rør imens nøddecreme og fløde sammen og rist nøddeflagerne på en tør, varm pande.
Skær de varme bananer op med en lille kniv og fyld dem med is, nøddecreme, flødeskum og top med ristede nødder.
Servér asap! Og gerne med bær eller frisk frugt til.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

6 kommentarer:

  1. Den version må helt klart testes - har kun fyldt revet mørk chokolade i ovnbagte bananer, det er heller ikke helt skidt :)

    SvarSlet
  2. Flot billed - flot tallerken :-)
    Elsker man gør lidt ud af præsentationen

    /Erland

    SvarSlet
  3. Ja, Michelle. Du laver den version jeg bør lave nu, ovenpå alt det jule-foto-mad jeg har hældt ned :-)
    Og tak, Erland - og velkommen til. Lækker mad du laver og flot side!

    Kh L

    SvarSlet
  4. Uhmmmmm.... Virkelig old school! Himmelsk med chokolade-milkshake til.

    SvarSlet