Ja, du behøver selvfølgelig ikke at pynte med små plastik-ballerinaer.....
....... men det hjælper :-)
Jeg har shoppet sukker-gear hos sukkerblomst.dk
Opskriften giver 16 cupcakes
CUPCAKES:
100 g blødt smør
185 g sukker
100 g mørk chokolade,
smeltet
2 æg (str. M)
225 g mel
½ dl kakao
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
200 g cremefraiche 38 %
150 g mælkechokolade
16 papirforme
100 g blødt smør
185 g sukker
100 g mørk chokolade,
smeltet
2 æg (str. M)
225 g mel
½ dl kakao
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
200 g cremefraiche 38 %
150 g mælkechokolade
16 papirforme
GLASUR:
100 g flødeost, f.eks. Philadelphia
1 spsk. citronsaft
1 spsk. vaniljesukker
450 g flormelis
evt. lidt lyserød farve
PYNT:
dansepiger, sukkerblomster, kandiserede rosenblade,
bær, glimmer,
eller hvad hjertet begærer
Pisk smør og sukker hvidt og luftigt. Pisk den smeltede chokolade i, og kom æggene i et ad gangen, mens du fortsat pisker. Bland mel, kakao og bagepulver, og sigt det i dejen. Tilsæt salt, og vend derefter cremefraichen i, til dejen er godt blandet.
Fordel dejen i 16 muffinforme foret med papirforme. De skal kun fyldes halvt op. Bræk mælkechokoladen i mindre stykker, og stik dem ned i kagerne, så de ikke stikker op.
Bag kagerne ved 170° varmluft (175-180° i alm. ovn) i 20-25 minutter, eller til de er gennembagte. Det afhænger meget af din ovn, så prøv med en strikkepind. Lad dem køle helt af, inden du giver dem glasur.
Pisk flødeost, citronsaft og vaniljesukker sammen, og tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du fortsat pisker. Tilsæt evt. lidt frugtfarve.
Kom glasuren i en sprøjtepose, og sprøjt den på kagerne, eller smør glasuren på med en palet.
Pynt med blomster, bær eller masser af sukkerpynt! Jeg har valgt små ballerinaer og kandiserede rosenblade.
100 g flødeost, f.eks. Philadelphia
1 spsk. citronsaft
1 spsk. vaniljesukker
450 g flormelis
evt. lidt lyserød farve
PYNT:
dansepiger, sukkerblomster, kandiserede rosenblade,
bær, glimmer,
eller hvad hjertet begærer
Pisk smør og sukker hvidt og luftigt. Pisk den smeltede chokolade i, og kom æggene i et ad gangen, mens du fortsat pisker. Bland mel, kakao og bagepulver, og sigt det i dejen. Tilsæt salt, og vend derefter cremefraichen i, til dejen er godt blandet.
Fordel dejen i 16 muffinforme foret med papirforme. De skal kun fyldes halvt op. Bræk mælkechokoladen i mindre stykker, og stik dem ned i kagerne, så de ikke stikker op.
Bag kagerne ved 170° varmluft (175-180° i alm. ovn) i 20-25 minutter, eller til de er gennembagte. Det afhænger meget af din ovn, så prøv med en strikkepind. Lad dem køle helt af, inden du giver dem glasur.
Pisk flødeost, citronsaft og vaniljesukker sammen, og tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du fortsat pisker. Tilsæt evt. lidt frugtfarve.
Kom glasuren i en sprøjtepose, og sprøjt den på kagerne, eller smør glasuren på med en palet.
Pynt med blomster, bær eller masser af sukkerpynt! Jeg har valgt små ballerinaer og kandiserede rosenblade.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann