Søg i denne blog

mandag den 30. august 2010

Grapefrugt granité

Køb agavesirup i din helekostbutik. Det er så nemt at bruge i f.eks. desserter, drinks eller dressinger.

Granité smelter lynhurtigt, så det er en god idé at have glassene stående klar i køleskabet eller fryseren til at anrette i.




½ liter friskpresset pink grapefrugtsaft 
(ca. 4 pink grapefrugter) 
korn af ½ stang vanilje 
1 dl agavesirup

Pres grapefrugterne, og si saften fri for kerner. Rør saft, vaniljekorn (brug gerne et piskeris) og sirup sammen, og hæld det hele i en bøtte med låg. Frys det natten over eller i op til en uge. 
Hak graniteen med en gaffel, så den bliver flaget. Anret den i to kolde glas eller skåle, og servér straks.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann 


Spagetti med spinat og hvidløg

Denne pastaret kan du lave, inden du overhovedet når at tænke "take-out".
Spis gerne en salat først, eller måske en stor frugtsalat til dessert.

....og ja! Den kan godt laves uden ansjoser - men giv dem lige en chance, for de giver virkelig prikken over i'et - og jeg lover at det ikke smager af fisk.

Opskriften er til 2 personer.




300 g spaghetti, gerne fuldkorn
salt
ENDVIDERE:
5 fed hvidløg i tynde skiver
olivenolie
2 ansjoser
½ dl kapers
250 g babyspinat
salt og peber
masser af parmesan

Kog spaghettien i saltet vand, til den er al dente.
Rist hvidløget i olivenolie i en dyb pande, til det har taget en smule farve. Hak ansjoserne, og kom dem i panden sammen med kapersene. Kom spinaten på panden, og lad den falde en smule sammen. Dræn vandet fra spaghettien, og kom den i panden, eventuelt med en smule af kogevandet. Smag til med salt og peber, og servér med masser af parmesan. 



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann