En smuk og fyldig efterårssalat.
Brug den som forret, frokostret eller som en del af et tag-selvbord.
Vælg din favorit blå ost. Jeg er super glad for Blå Kornblomst.
Kan du ikke skaffe bresaola, er salaten også dejlig med lufttørret skinke, eller helt uden kød. De smørristede hasselnødder er prikken over i’et!
Opskriften er til 6-8 personer
200 g hasselnødder
50 g smør
salt
400 g små rødbeder
ENDVIDERE
2 tsk. dijonsennep
1 spsk. flydende honning
3 spsk. æbleeddike
5 spsk. olivenolie
6 hjertesalater
200 g Blå Kornblomst (eller
anden blå ost)
200 g bresaola
evt. groft brød
Rist hasselnødderne i en
200 grader varm ovn til de begynder at smide den brune hinde. Lad dem køle lidt
og gnid hinden af dem (bare sådan nogenlunde, hvis der er noget tilbage – er
det bare helt ok). Skrub eller skræl rødbederne og bag dem i den varme ovn til
de er møre – ca. 30-35 minutter.
Smelt smørret i en lille
kasserolle. Hæld det klare, smeltede smør i en kop. Kassér den hvide valle i
bunden af kasserollen.
Kom smørret på middelvarm
pande og rist nødderne i det klarede smør til de er lækre og gyldne. Krydr dem
med salt.
Rør dijon, honning, eddike
og olie sammen. Vend rødbederne med halvdelen af dressingen.
Pluk salaterne groft og
anret dem på et stort fad. Bryd osten over salaten og fordel bresaola, rødbeder
og hasselnødder ovenpå. Top med resten af dressingen og servér straks, evt. med
groft brød til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Uhmmm
SvarSlet"synes godt om"
SvarSlet