Søg i denne blog

mandag den 16. juli 2012

Birkes & citronkage

Skøn kage, der holder sig fin og fugtig i et par dage. Servér den til de sødeste du kender!

Opskriften giver 1 fin kage, der kan deles af 6-8 personer.






100 g blødt smør
175 g sukker
korn af ½ stang vanilje
2 små æg
1 spsk. fintrevet skal af økologisk citron
1/4 dl citronsaft
½ dl  blå birkes
225 g mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 knsp. salt
200 g cremefraiche 38%
GLASUR
1/2 dl citronsaft
4 dl flormelis
Pisk smør, sukker og vanilje hvidt og luftigt med en elpisker. Kom citronskal og saft i og kom æggene i et af gangen mens du fortsat pisker.
Bland birkes, mel, bagepulver, natron og salt og kom det i dejen. Tilsæt derefter cremefraichen og rør forsigtigt til dejen er godt blandet.
Fyld i en smurt form, ca. 2/3 op.
Bag ved 165 grader, varmluft (175-180 i alm. ovn) i ca. 50 minutter, eller til den er gennembagte. Lad den køle af inden du giver dem glasur.
Rør citronsaft med flormelis og kom den tynde glasur på kagen. Lad glasuren sætte sig inden servering.

Opskrift & foto: Louisa Lorang

2 kommentarer:

  1. Uhm, det lyder fantastisk! Jeg fik cupcake på en café for noget siden med birkes, og det smagte f.. fantastisk. Tak for opskriften, den skal helt sikkert afprøves snart, måske allerede i aften da alle ingredienserne allerede findes i køkkenet :) God dag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Du kan sagtens lave denne som cupcake også. Så skal de bare bage 20-25 minutter. Brug gerne en cream cheese frosting med masser af citron i ;-)
      Håber at du bliver glad!!
      Kh L

      Slet