Søg i denne blog

søndag den 3. april 2011

Muslinger med fritter

Uhmmmm....muslinger med ovn-fritter og snyde-cæsar-agtig-mayo.
Alt hvad jeg behøver!


Opskriften er til 2 personer




3-4 bagekartofler
olie til stegning
salt
lidt hakket timian
3 spsk. mayonnaise
½ dl revet parmesan
1 lille fed hvidløg, revet
1 spsk. æbleeddike
ENDVIDERE:
1 kg blåmuslinger
2 gulerødder i små bitte terninger
1 løg, hakket
2 fed hvidløg i tynde skiver
lidt olie til stegning
1 dl hvidvin
1 dl vand
1-2 spsk. hakket timian
TILBEHØR:
100 g blandet salat
lidt citronsaft
Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både. Hvis du har tid, så udvand dem i 1-3 timer i koldt vand. Skift vandet undervejs. Tør kartoflerne med køkkenrulle. Ellers spring det trin over, de bliver stadig dejlige.
Vend kartoflerne med en smule olie, salt og timian, og fordel dem på bagepapir på en bageplade. Bag dem i en forvarmet ovn ved 220° i ca. 35 minutter. Afslut evt. med grill. Vend de gyldne kartofler med hakket timian.
Rør imens mayonnaisen med parmesan, hvidløg og eddike.
Skrub muslingerne, og kassér de muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.
Sautér gulerødder, løg og hvidløg i olie i en varm stor gryde. Det skal ikke tage farve. Kom muslingerne i, og lad dem kort varme med. Hæld vinen på; lad det koge op, og kom derefter vand på. Sæt låg på gryden, og lad muslingerne simre under låg i 3-5 minutter. Ryst gerne gryden undervejs.
Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen. Krydr med timian, og servér straks muslinger med fritter, mayo og blandet salat vendt med citronsaft.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

7 kommentarer:

  1. Åhh Louisa, hvor ser de moules bare lækre ud! Da jeg var i Frankrig spiste jeg dem SÅ tit - det er jo gudespise :) :)

    Man skal ikke komme ind på din blog på tom mave - det er farligt ;)

    - Maj

    SvarSlet
  2. Enig! Er også stor muslinge fan.

    Og tak :-) He, he.....Håber du snart får noget dejligt at spise.

    Kh L

    SvarSlet
  3. Jeg deler jo så ikke helt Jeres begejstring for muslingerne, de ser altså for mærkelige ud til at jeg kan spise dem - men fritterne - hit me any time :-D

    KH
    B
    - som tager til NYC i sept. og som allerede glæder sig for viiiiildt

    SvarSlet
  4. Pastis! Næste frokost, Nicky!!!!
    Orh, er altid skide sulten om aftenen. DET er hvad små børn gør ved en :-)

    Kh L

    SvarSlet
  5. Bare gem lidt mayo-snask til mine muslinger Birthe, så er det en aftale :-)

    Har en spise-liste fra Anders S som du skal have med til NYC

    Kh L

    SvarSlet
  6. Jeg vil gerne spise frokost med dig igen og gerne på Pastis - kunne være totalt hyggeligt!! :-)

    SvarSlet