Indtil da: Kylling til 2
3 fed hvidløg
10 g skrællet ingefær
2 dl sødmælksyoghurt
½ dl citronsaft
½ dl solsikkeolie
1 spsk. garam masala
1 spsk. knust spidskommen
½ tsk. cayennepeber
1 spsk. sød paprika
1 tsk. salt
50 g smør
ENDVIDERE:
1 rødløg
1 romainesalat
½ agurk
lidt citronsaft
TILBEHØR:
raita (se herunder)
citronbåde
chapati- eller naanbrød
RAITA:
2 dl yoghurt
2 tsk. knust spidskommen
1 lille håndfuld mynte, hakket
½ agurk i små tern
salt
Del kyllingen i 6 stykker, og fjern skind og fedt. Skær dybe snit i kyllingestykkerne, og sæt dem i køleskab, indtil de skal bruges.
Blend hvidløg, ingefær, yoghurt, citronsaft, olie, garam masala, spidskommen, cayennepeber, paprika og salt, og kom kylling og marinade i en frysepose. Luk posen, og gnid marinaden godt ind i kyllingekødet. Lad kyllingen trække natten over i køleskabet.
Tag kyllingen ud 20-30 minutter inden stegning. Tænd ovnen på 220°, gerne med varmluft. Læg kyllingestykkerne på en rist (husk bageplade med bagepapir under). Smelt smørret, og dryp det over kyllingen. Sæt den i den varme ovn, og lad den stege i 20-25 minutter, eller til den er gennemstegt. Skær imens løget i skiver, snit salaten, og skær agurken i både. Dryp grøntsagerne med lidt citronsaft, og servér kyllingen med salat, raita, citronbåde og chapati- eller naanbrød.
Rør yoghurten med spidskommen og mynte. Kom agurken i, og smag til med salt. Servér straks, eller opbevar raitaen i køleskabet i op til 1 døgn.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Yummy - tandoorikylling - det er da bare ALT for længe siden jeg har fået det, det må der vist liiiige laves om på :-)
SvarSletHav' en smuk weekend!
Knus
B
Ja, det kan man altid spise. Selv til morgenmad !
SvarSletDejlig weekend lige over.
Kh L
Tak, nu ved jeg hvad jeg skal lave til aften :)
SvarSletHav en fantastisk varm weekend.
Håber at du blev glad og mæt, Heidi.
SvarSletOg selvfølgelig havde en skøn weekend.
Kh L