Søg i denne blog

onsdag den 30. marts 2011

Salat med and og avokado

Nem aftensmad til to. 
Dressingen er i øvrigt også super god til vietnamesiske forårsruller!

Opskriften er til 2 personer.


1 andebryst 
salt
2 avokadoer 
2 hjertesalater, plukkede 
1 håndfuld plukket mynte 
½ bundt forårsløg i skrå skiver 
saft af 1 limefrugt 
ENDVIDERE: 
1½ spsk. sesamfrø 
1 spsk. flydende honning 
evt. 1 tsk. sesamolie 
2 spsk. soja 
2 spsk. limesaft 
2 spsk. vindruekerne- eller solsikkeolie 
TILBEHØR: 
kogte ris 
Rids skindet på andebrystet, og læg brystet med skindsiden nedad på en kold pande. Tænd for blusset ved middel varme, og lad brystet stege i 10-12 minutter. Justér evt. varmen lidt ned, så det ikke brænder på. Vend andebrystet, og lad det stege i yderligere 6-8 minutter på kødsiden. Hvis du foretrækker det gennemstegt, skal det have lidt længere. Krydr med salt, og lad det trække 5-10 minutter. 
Skær imens avokadoerne i skiver, og anret salat, avokado, mynte og forårsløg på to store tallerkener. Dryp med limesaft. 
Rist sesamfrøene på en varm, tør pande i 1-2 minutter. Knus dem i en morter, og rør sesamfrø, honning, sesamolie, soja, limesaft og olie sammen. 
Skær andebrystet i skiver, og anret det oven på salaten. Dryp med dressingen, og servér straks med kogte ris. 


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

6 kommentarer:

  1. Uhmm, hvor lækkert! Jeg har endnu ikke fået prøvet andebryst i salat, men kan godt forestille mig at det er godt. Dressingen skal KLART prøves til vietnamesiske forårsruller, som jeg er stor tilhænger af :-)

    KH
    B

    SvarSlet
  2. Ja, de er også på vores top 5 lige nu.
    Knald gerne and, salat, avokado og hele balladen (altså ikke risene ) med ind i rullerne....I LOVE!

    KH L

    SvarSlet
  3. Hej Louise :)

    Sikke en lækker og nem ret.

    Tror du, at man kan bruge Tahin i stedet for selv at riste og knuse sesamfrøene til dressingen?

    De bedste hilsner fra
    Anita
    Liv og Mad

    SvarSlet
  4. Hej Anita.

    Det tror jeg faktisk bliver okay - men jeg tror at du skal nøjes med 1/2 -1 spsk. tahini.
    Meld gerne tilbage, hvis du kaster dig ud i det :-)

    Kh Louisa

    SvarSlet
  5. Hej Louisa :)

    Jeg har gjort mit forsøg på retten. Jeg endte dog med at bruge sesamfrø, men at anvende tahin i stedet for sesamolie, det blev hvert fald rigtig vellykket.

    Du kan se mit blogindlæg om retten her:
    http://livogmad.blogspot.com/2011/04/andebryst-i-advocadosalat.html

    Så må du jo lige sige, om jeg har henvist rigtigt til dig?

    De bedste hilsner fra
    Anita
    Liv og Mad

    SvarSlet
  6. Hej Anita.

    Uhmmm...det ser dejligt ud - og tak for tilbagemeldingen om at tahini også virker!

    Og jep...henvisningen virker :-)

    Rigtig god påske.

    Kh L

    SvarSlet