Søg i denne blog

tirsdag den 17. juli 2012

Grillede østers

Grill dine østers. Det giver en helt anden tekstur, og selv ikke-hærdede-østersspisere kan være med. Jeg serverer to slags dressing og citron til. Så kan man selv vælge. 
beregn 3-6 østers per person som snack.




24 østers
COCKTAILSAUCE:
1 dl ketchup (f.eks. Heinz)
1-2 spsk. fintrevet peberrod (eller efter smag)
2-3 spsk. citronsaft
VINAIGRETTE:
1 spsk. finthakkede skalotteløg
¼ dl sherryeddike
¼ dl god olivenolie
1 nip sukker
ENDVIDERE:
citron

Smid østersene på en varm grill. De skal ligge med den ”buede” bund nedad. Lad dem grill i 3-6 minutter, alt efter hvor varm din grill er. Tag dem forsigtigt af med en grillhandske. Lad dem køle lidt af og åben dem. Løsn dem fra skallen og pas på du ikke spilder saften.
Rør imens ketchup, peberrod og citron sammen og smag til.
Rør skalotteløg, eddike og olie sammen og smag til med et nip sukker.
Servér de lune østers med de to slags dressinger og frisk citron.

Opskrift & foto: Louisa Lorang

Ingen kommentarer:

Send en kommentar