Super-luksus-østers-mums til 2-4 personer.
Nyd dem som forret eller bare som snack :-)
Lav en hel menu der passer til, se: her
100 g smør
4 pasteuriserede ægge-blommer
½ dl hvidvin
2 spsk. vand
1 spsk. citronsaft
en smule salt
ENDVIDERE:
2 spsk. finthakket skalotteløg
3 spsk. æbleeddike
lidt hakket dild
12 østers
Smelt smørret. Kom æggeblommer, hvidvin og vand i en kasserolle, og pisk. Sæt kasserollen over lav varme, og pisk, til det skummer. Tilsæt langsomt det smeltede smør, mens du fortsat pisker, til saucen bliver tyk og blank. Løft af og til kasserollen af varmen, så det ikke går for hurtigt. Tag kasserollen af varmen, når piskeriset laver tydelige mærker i saucen; pisk fortsat, og smag saucen til med citron og salt. Hæld saucen over i en skål, og lad den stå ved stuetemperatur indtil brug.
Bland skalotteløg og eddike, og vend dild i lige inden servering.
Åbn østersene (hvis du ikke har fået din fiskehandler til det), løsn dem fra skallen, og kom en lille spiseskefuld sauce på hver. Brænd saucen med en crèmé brûlée-brænder, eller sæt dem under den gloende grill, til saucen bobler og bliver gylden og lige akkurat får en smule farve. Top med en smule vinaigrette, og servér straks (der må slubres!).
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Åh nej, nu har jeg lyst til østers, muslinger og alverdens skaldyr. Hvor f..... finder man det, her i midten af det mørke Sydjylland?!?!? :-)
SvarSletKH
Birthe
Virkelig! Ingen østers??
SvarSletOh my god! Flyt til KBH ;-)
Kh L
Ja, det ville være en ide, jeg kunne også bare komme på ferie? ;-) Jeg kan da gå lidt til hånde....
SvarSletKH
Birthe
HÆ! Du skal sgu ik gå til hånde. Kom bare med dine red velvet kager ;-)
SvarSletEller østers-safari??
Kh L
Sydlylland: man tar da til Vadehavet og plukker dem selv. Ved ebbe, forstås. Vi har hentet baljevis!
SvarSletSådan Nethe! Tag mig med, hva'? Jeg er jo så sulten!
SvarSletKh L
Så gi'r jeg cheesecake bagefter :-D
SvarSlet