Brug helst bøffelmozzarella - så bliver du glad!
Opskriften giver 2 pizzaer
25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g rugmel
ca. 125 g fint hvedemel
mel til udrulning
ENDVIDERE:
3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, presset
1 tsk. hakket rosmarin
2 stk. mozzarella a 125 g
100 g mascarpone
200 g små tomater i halve
salt og peber
revet parmesan
100 g rucola
lidt citronsaft
Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, rugmel og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Varm to bageplader op i ovnen.
Rør olivenolie og hvidløg sammen, og pensl bundene med olien. Drys med rosmarin. Del mozzarellaerne i grove stykker, og fordel dem på pizzaerne. Fordel mascarpone og tomater, og krydr med salt og peber.
Bag pizzaerne, én ad gangen, på varme bageplader i den varme ovn i 6-12 minutter afhængigt af ovn, eller til de er gyldne og sprøde. Top de varme pizzaer med parmesan og rucola vendt med lidt citronsaft. Servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Bøffelmozzarella gør dig SUPER glad - det kan jeg skrive under på :-D
SvarSletJeg må da prøve med mascarpone på, det kan kun være godt - og nu har vi jo fået gang i pzzaovnen....
KH
Birthe
hehehehe...ja, mascarpone er altid en lille dejlig overraskelse :-)
SvarSletDen ser sej ud din pizzaovn!
Kh L
Nøj det lyder godt. Hvordan kan det være du ikke bager med durummel? Jeg synes det giver den allerbedste pizzadej fordi dejen bliver lidt "elastisk"!
SvarSletEllers er jeg topfrisk på at hapse en pizza med bøffelmozasrella... mums
Kære M
SvarSletJeg kan også godt lide durum. Synes at du har ret i at den bliver fin og elastisk. Denne dej er til gengæld super nem at rulle tyndet ud, selvom den indeholder rugmel.
...uhm ja, bøffelmozzarella gør sgu en såååå glad ;-)
Kh L