Søg i denne blog

lørdag den 30. april 2011

Lyn chimichangas

Her en hurtig version af chimichangas, der lynhurtigt kan tilfredstille din indre cowgirl. 


Opskriften er til 2 personer




1 løg, hakket 
2 fed hvidløg, hakkede 
lidt olie til stegning 
300 g hakket oksekød 
2 tsk. stødt spidskommen 
1 tsk. stødt koriander 
½ -1 tsk. cayennepeber 
2 spsk. tomatpuré 
2 store tortillaer 
100 g revet cheddarost 

ENDVIDERE: 
1 fed hvidløg, halveret 
3 modne avokadoer 
1 spsk. limesaft 
2 tomater 
1 håndfuld koriander, hakket 
salt 

TILBEHØR: 
100 g blandet salat 
lidt limesaft 
olivenolie 

Sautér løg og hvidløg i lidt olie. Kom kødet i, og lad det brune. Tilsæt spidskommen, koriander og cayennepeber, og lad det stege i 5-10 minutter under omrøring. Smag til med salt og lad det køle en smule af. 
Fordel kødet på de to tortillaer, men kun på halvdelen. Top med ost, og fold den anden halvdel hen over, så du har to halvmåner. Steg dem forsigtigt på en tør, varm pande på begge sider, til de er gyldne og sprøde. 
Gnid imens en skål med hvidløg. Kom avokadokødet i skålen. Mos det groft med en gaffel, og vend mosen med limesaft. Skær tomaterne i både. Fjern kernerne med en kniv, og kassér dem. Skær tomatkødet i terninger, og vend dem i guacamolen sammen med hakket koriander. Smag til med salt. 
Servér straks chimichanga med guacamole, og salat vendt med lidt lime og olivenolie. 


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

4 kommentarer:

  1. Yiiihaa! Det er da mad man kan forstå :-D smukt som altid!

    Smuk søndag til dig.
    KH
    B

    SvarSlet
  2. Hej Louisa :-)

    Faldt lige over din blog og vil lige rose dig STORT, fordi man kan printe dine opskrifter!!! Omend ikke "printervenlig", så ros alligevel... :-)
    Det er desværre en 'mangelvare', hos mange madbloggere, men jeg sætter stort pris på dem, der gør det!
    Jeg er hermed fast læser og printer-klar!

    Mange hilsner Duddi

    SvarSlet
  3. Taaaaark B. Havde en dejlig søndag. Håber også at din var smuk.
    Kh L

    SvarSlet
  4. Super Duddi - og velkommen ;-)

    Må tjekke ud, om jeg kan lave dem mere printervenlige ......

    Håber du både printer og spiser med.

    Kh L

    SvarSlet