Gode til gaver eller lige til at hapse i een mundfuld. Giv dem sølvkugler som her, eller fyr op for et større bling-bling-show når du pynter.
Opskriften giver 25-30 små kager
CUPCAKES:
100 g blødt smør
175 g sukker
2 små æg
saft og revet skal af 1 økologisk citron
½ dl blå birkes
250 g mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 spsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
200 g cremefraiche 38 %
34 minipapirforme eller 12 store papirforme
GLASUR:
1½ pasteuriseret æggehvide (1 bæger)
1 knsp. salt
ca. 4½ dl flormelis
ENDVIDERE:
sølvkugler eller andet glitter til pynt
Pisk smør og sukker hvidt og luftigt. Kom æggene i et ad gangen, mens du fortsat pisker. Tilsæt citronsaft, citronskal og birkes. Sigt bagepulver, natron, mel og vaniljesukker i, og tilsæt salt. Vend derefter cremefraichen i, til dejen er godt blandet.
Fordel dejen i muffinforme foret med papirforme. De skal ikke fyldes helt op.
Bag kagerne ved 16 5 ° varmluft (175-18 0 ° i almindelig ovn) i ca. 20 minutter for de små og 30-35 minutter for de store, eller til de er gennembagte.
Lad dem køle helt af, inden du giver dem glasur.
Pisk æggehviden med salt, og tilsæt derefter flormelis lidt ad gangen, til glasuren er sej og blank. Pynt kagerne med rund hånd, og top med glitter. Lad glasuren størkne helt (det tager et par timer), inden du pakker dem.
100 g blødt smør
175 g sukker
2 små æg
saft og revet skal af 1 økologisk citron
½ dl blå birkes
250 g mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 spsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
200 g cremefraiche 38 %
34 minipapirforme eller 12 store papirforme
GLASUR:
1½ pasteuriseret æggehvide (1 bæger)
1 knsp. salt
ca. 4½ dl flormelis
ENDVIDERE:
sølvkugler eller andet glitter til pynt
Pisk smør og sukker hvidt og luftigt. Kom æggene i et ad gangen, mens du fortsat pisker. Tilsæt citronsaft, citronskal og birkes. Sigt bagepulver, natron, mel og vaniljesukker i, og tilsæt salt. Vend derefter cremefraichen i, til dejen er godt blandet.
Fordel dejen i muffinforme foret med papirforme. De skal ikke fyldes helt op.
Bag kagerne ved 16
Lad dem køle helt af, inden du giver dem glasur.
Pisk æggehviden med salt, og tilsæt derefter flormelis lidt ad gangen, til glasuren er sej og blank. Pynt kagerne med rund hånd, og top med glitter. Lad glasuren størkne helt (det tager et par timer), inden du pakker dem.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Tia Borgsmidt
Uhmmmm, Poppyseed (ELSKER det ord!) muffins!! I januar, hvor vi alle skal slanke os (siger damebladene) skal jeg helt klar lave disse - de er jo direkte sunde - der er citron i - og kun en "anelse" creme fraiche - me LIKE! :-D
SvarSletKH
B
HÆ! Hos mig er januar for læææængst overstået. Jeg tænker snart på påskeguf ;-)
SvarSletKh
L
På den måde er der også "guf" hele året rundt, selv i de "sløve" perioder :-D
SvarSletKH
B