Velkommen til den første ""låge" i min spiselige julekalender.
Her er der pyntet godt op til jul. Så godt, at kagerne faktisk er liiiiiiige det sødeste. Men spis et par stykker eller 10 (det kan man godt, hvis man er et ægte sukker-øre) og så giv resten væk, eller hæng dem på juletræet.
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødte nelliker
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. stødt ingefær
1 knsp. salt
½ tsk. potaske
300-330 g hvedemel
GLASUR
1½ pasteuriserede æggehvider
Rød frugtfarve
Ca. 100 g flormelis
Smelt smør, farin og sirup i en gryde, lad det komme op at koge og lad det simre i et par minutter til alt sukkeret er smeltet. Tilsæt krydderier. Rør det hele grundigt sammen. Tag det af varmen og lad det køle lidt. Tilsæt potaske og rør igen grundigt. Tilsæt til sidst melet lidt ad gangen, til massen er glat og slipper fingrene let når du rører ved den. Sæt dejen på køl ½ times tid.
Du kan vælge at rulle dejen til to pølser, pakken dem i film og sætte dem i fryseren til de er frosne. Så kan dejen skæres i tynde skiver og bages. Eller du kan rulle dejen og stikke kagerne ud med en form.
Bag kagerne 10-12 minutter ved 175 grader, til de er sprøde. Lad dem køle helt af på bagepapiret.
Opbevar dem i en kagedåse i op til et par dage. Skulle de blive bløde, kan du prøve at give dem et par minutter ved 230 grader.
Til glasuren piskes æggehvider sammen med 200 g flormelis. Pisk til glasuren er blank og glat. Tag halvdelen fra og kom den i en sprøjtepose. Tilsæt rød farve til den anden halvdel og ekstra flormelis til konsistensen igen er tyk og blank.
Start med den hvide glasur og tegn en cirkel af glasur, helt ude ved kanten af brunkagen. Lad den sætte sig en smule, og fyld cirklen med hvid glasur. Skift til den røde glasur og tegn tre cirkler oven i den hvide glasur. Mens glasuren stadig er våd trækker du et træspyd, en kødnål eller lignende gennem glasuren og du får et skønt mønster. Prøv også med striber og prikker og byt til sidst, så den røde bliver bundfarve.
Lad dem størkne inden de spises – hvis de spises?
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Yeahh, jubiii - årets skønneste julekalender :-D
SvarSletHvor er de smukke, Louisa! Jeg kunne godt finde på at lave noget bare til pynt og så resten uden, som helt almindelig brunkager (jeg elsker brunkager).
Jeg glæder mig allerede til i morgen.
KH
B
Ja, de er nok mest til pynt (jeg spiser dem nu også, meeeeeeen........)
SvarSletMen de er super hyggelige at lave :-)
Glæder mig til at se din version - hvis du kaster dig over dem :-)
KH L
Nøøøøøj, hvor er de da smukke, dine brunkager!!! :-) Det er til at blive i juuulehumør af..... :-)
SvarSletGLÆDELIG JUL
Hilsen Duddi
iiiihhhhh, tak!
SvarSletJa, de er lige lidt søde at spise - men fine at pynte med :-)
GLÆDELIG JUL - lige over!
Kh L
Hej Louisa.
SvarSletHvor er den opskrift på cupcakes med mascapone topping??
venlig hilsen Lone - lonevolsen@hotmail.com
Den er lige her:
SvarSlethttp://louisalorang.blogspot.com/2010/12/hausfrau-kage-pynte.html
Håber at de smager :-)
Kh Louisa
Wow, de er flotte. Jeg kan vist ikke komme igennem december uden at have afprøvet disse flotte kager.Tak for inspirationen.
SvarSletTak Ditte.
SvarSletJeg håber at du bliver (jule-)glad
Kh L