Køb en ordenlig kylling (læs: øko). Så bliver du såååå glad, både i maven og i samvittigheden
Hep!
Opskriften er til 2-4 personer, alt efter kyllingen størrelse og jeres sult. Hos os passer den til 2 voksne og 2 børn.
1 kylling
olie til stegning
2 løg i både
3 fed hvidløg i tynde skiver
2 stilke bladselleri i tynde
skiver
1 spsk. hakket ingefær
1½ spsk. gurkemeje
½-1 tsk. cayennepeber
4 tomater i terninger
1 dåse kokosmælk (400 ml)
1-2 spsk. citronsaft
salt
ENDVIDERE:
1 lille bundt koriander,
plukket
TILBEHØR:
naanbrød
mangochutney
Del kyllingen i 8 stykker, og brun dem i olie i en varm stor gryde. Kom løg, hvidløg, bladselleri og ingefær i gryden, når kyllingen har taget godt med farve. Tilsæt gurkemeje, cayennepeber og tomater og derefter kokosmælk. Lad retten simre under låg i 25-35 minutter. Tag låget af gryden, og lad kyllingen simre i yderligere 10-15 minutter, eller til kyllingen er både gennemtilberedt og helt mør. Smag til med citron og salt.
Anret kyllingen med koriander, og servér straks med naanbrød og mangochutney.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Nam nam, siger jeg bare - det må du godt diske op med når jeg kommer ;-)
SvarSletDe ville passe godt til en omgang tøse-hygge (som jeg skal have på onsdag), men jeg har fastlagt menuen på: salathapsere (salat med vinaigrette og høvlet parmesan), tigerejer med hvidløgssmør og spelt-butterdej snoet rundt op + dip, blinis med røget laks, creme fraiche og rødløg.
Hovedretten er en entrecote med spinat på italiensk vis og desserten er creme brulee :-D
Nå, ja vi bliver 2 (madglade) piger, så der er vist mad nok....
Kh
Birthe
Uhhh, det lyder fandme dejligt. Smider sgu nok lige en cremebrulee på senere, bare for en god ordens skyld.
SvarSletKh L
Åh, det ville jeg blive glad for! Jeg synes altid det svinder så meget når jeg laver det - så hvis du lige smider en opskrift, så bliver den prøvet af i morgen :-D
SvarSletKH
Birthe
sejt!
SvarSletSå kommer der en om nul komma fem :-)
Kh L