Jeg elsker bok choi. Køb det hos din asiatiske købmand, eller brug lige nu danske bladbeder - de skal bare tilberedes et par minutter længere.
Opskriften er til 2 personer.
300 g laks, uden skind og ben
½ dl sesamfrø
olie til stegning
flagesalt
ENDVIDERE:
4 bok choi i halve (eller 1 sølvbede i både)
1 bundt forårsløg, uden top og bund
2 fed hvidløg i tynde skiver
lidt olie til stegning
½ dl soja
2 tsk. sukker
1 rød chili i tynde strimler
1 spsk. strimlet ingefær
TILBEHØR:
kogte, grove ris
limebåde
Del fisken i mindre stykker, og vend den i sesamfrø. Steg fisken i lidt olie på en varm pande. Drys med flagesalt.
Sautér imens bok choi, forårsløg og hvidløg i en smule olie i en varm wok. Kom soja, sukker, chili og ingefær på, og lad det koge op, så grøntsagerne er lune, men stadig har bid.
Servér straks bok choi og laks med grove ris og lime.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ingen kommentarer:
Send en kommentar