Dette er en salat inspireret af smørrebrød!
Det kan jo næsten ikke gå galt…..
Frokost eller hovedret til 6-8 personer
2 roastbeef á ca. 600 g
lidt olie
salt og
peber
SURE
RØDBEDER
½ kg små
rødbeder (gerne med lidt top)
1 dl
balsamico
½ dl
flydende honning
salt
ENDVIDERE
2 dl
cremefraiche 38%
1 tsk.
dijonsennep
fint revet
peberrod efter smag
salt
3-4
bananskalotteløg
mel
rigeligt
olie til stegning
200 g
rucola
100 g
kapers
TILBEHØR
nye, kogte
kartofler
Gnid kødet
med lidt olie og grill stegene på en middelvarm grill eller grillpande. Brug
gerne låget til din grill, hvis den har sådan et. Stegene skal være ca. 57
grader i centrumstemperatur.
Kog imens
rødbederne møre – det tager 15-40 minutter, alt efter størrelse. Lad dem køle
en smule og smut skindet af dem. Kog eddike og honning op i en kasserolle. Lad
det koge i 3-4 minutter, kom rødbederne i og lad dem glasere i et par minutter.
Krydr dem med lidt salt og lad rødbederne køle lidt
Rør
cremefraiche, sennep og peberrod sammen og smag til med salt.
Skær
løgene i skiver, vend dem med mel og steg dem sprøde og gyldne i rigeligt olie.
Dryp dem af på køkkenrulle og drys dem med salt.
Skær
stegene i tynde skiver. Anret rucolaen på store tallerkner sammen med skiver af
rosatbeef, kapers, rødbeder og sprøde løg, krydr med salt og peber og servér
straks med nye kartofler og stærk peberrodscreme.
TIP: Salaten
kan sagtens laves med kold roastbeef. Steg den dage i forvejen. Lav evt. også
rødbederne sagen i forvejen. De er også skønne kolde. Servér varme kartofler
eller rugbrød til.
Åh, jeg er sikker på at jeg vil elske den salat!! Must try :-)
SvarSletKH
B
Det er en favorit. Håber du kan li den og at dit besøg gik godt.
SvarSletKh L