Wokretter er noget af det nemmeste, hurtigste og ofte sundeste man kan lave til aftensmad.
Men når jeg skal have ris til fortrækker jeg brune, grove ris - og de tager en krig at koge.
Prøv at vente med at salte - det forkorter faktisk kogetiden vildt meget.
Altså; skyl risene, kom dem i kogende usaltet vand og kog dem møre under låg. Salt lige inden servering.
Opskriften er til 2 personer
1 håndfuld plukket mynte
1 tsk. chiliflager
1 spsk. sesamfrø
ENDVIDERE:
3 fed hvidløg i tynde skiver
olie til stegning
200 g grønne bønner, nippede
2 løg i både
300 g mørt oksekød i
tynde skiver
1 tsk. sukker
1 dl østerssauce
2-3 spsk. fiskesauce
½ dl vand
TILBEHØR:
kogte, grove ris
Snit mynten fint, og vend den med chili og sesamfrø til mynteknas.
Sautér hvidløget i lidt olie i en stor, varm wok. Kom bønnerne ved, og lad dem stege i 1-2 minutter. Tilsæt løgene, og lad det hele stege i yderligere 1-2 minutter. Bønnerne skal være tilberedte, men må gerne have lidt bid. Tag grøntsagerne op af wokken, og stil dem til side.
Varm wokken helt op igen, og kom lidt mere olie i. Steg oksekødet, til det har fået godt med farve. Kom sukker, østerssauce og fiskesauce ved. Kom grøntsagerne tilbage i wokken. Spæd med en smule vand, og smag til (evt. med mere fiskesauce eller sukker).
Servér det lynstegte oksekød toppet med mynteknas, og servér straks med kogte ris.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ingen kommentarer:
Send en kommentar