Slet, slet ikke i sæson. Men det er jo nytår og måske man slet ikke kan undvære asparges? Stenbiderrogn kommer snart, fås på frost mens vi venter. Eller brug ørredrogn i stedet - så kan du godt nøjes med lidt mindre.
Opskriften er til 2 personer.
3 spsk. cremefraiche
1 tsk. dijonsennep
1-2 spsk. citronsaft
½ bundt dild, hakket
100 g renset stenbiderrogn
(eller f.eks. ørredrogn)
salt
300 g torsk uden skind og ben
lidt smør
salt
ENDVIDERE:
2 bundter forårsløg
1 dl vand
1 spsk. smør
salt
½ bundt dild, plukket
TILBEHØR:
400 g ristede kartofler
citronbåde
Rør cremefraichen med dijonsennep, citronsaft, hakket dild og 2 spiseskefulde af stenbiderrognen. Smag til med salt. Del fisken i to stykker, og læg dem på bagepapir. Top med en smule smør og salt, og bag den ved 200°, til den er akkurat gennemtilberedt. Du kan se det ved, at lamellerne nemt falder fra hinanden. Skær bund og top af forårsløgene, og skær dem over på
midten. Vask dem grundigt, og kom 1 dl vand, 1 spiseskefuld smør og lidt salt på en dyb pande, og lad det koge op. Kom forårsløgene i, og lad dem dampe under låg i 2-3 minutter.
Anret løg med torsk, rogncreme, stenbiderrogn og dild, og servér straks med ristede kartofler og citron.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ingen kommentarer:
Send en kommentar