Søg i denne blog

torsdag den 30. december 2010

Torsk med æble og rosenkål

Enkelt og nemt og måske din nytårstorsk?
Opskriften er til 2 personer.





300 g torsk i filet, uden skæl og ben
lidt olie til stegning
flagesalt
ENDVIDERE:
1 spsk. smør
1½ dl vand
salt

2 spsk. citronsaft
300 g rosenkål, halverede
TILBEHØR:
plukket dild
1 æble skåret i miniterninger
olie og eddike til dilden
groft brød eller ristede kartofler
Del fisken i pæne stykker, og steg den med skindsiden nedad i lidt olie på en varm pande. Lad den stege næsten færdig på skindsiden. Tag panden af varmen, vend fisken, og steg den færdig på eftervarmen. Krydr med salt.
Kom imens smør, vand, salt og citronsaft i en sauterepande, og lad det koge op. Kom rosenkålene i, og lad dem dampe under låg i 2-3 minutter.
Anret rosenkålen med væde i dybe tallerkener. Læg torsken ovenpå, top med dild og æble, og servér straks med groft brød  eller ristede kartofler til.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

2 kommentarer:

  1. Uhm, jeg er vild med torsk - hvis det vel at mærke er tilberedt rigtigt. Torsk der er for meget tilberedt, er virkelig en kedelig affære. Lækker måde at tilberede rosenkålene på, det skal prøves :-)

    Jeg vil ønske dig og din familie et FANTASTISK nytår, søde Louisa! Jeg glæder mig til at vi ses - lige om snart :-D

    KH
    B

    SvarSlet
  2. 1000 tak og i lige måde.
    Vi ses i 11....Glæder mig!

    KH L

    SvarSlet