Det kan godt være at solen skinner, men jeg fryser! Så hurtig gulerodssuppe er toppen af poppen på mit middagsbord.
Opskriften er til 2 personer
Opskriften er til 2 personer
300 g gulerødder i skiver
100 g kartofler i terninger
lidt olie til stegning
1 løg i terninger
3 fed hvidløg i skiver
1 spsk. revet ingefær
8 dl grøntsagsbouillon (gerne fra Herbamare)
½ dl piskefløde
lidt citronsaft
salt og peber
ENDVIDERE:
lidt hakket persille
tynde skiver rødløg
tynde strimler økologisk citronskal
lidt citronsaft
1 tsk. flydende honning
Sautér gulerødder og kartofler i lidt olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 5-10 minutter under omrøring. Kom løg, hvidløg og ingefær på, og lad det varme med i et minut eller to. Hæld bouillonen på, og lad suppen koge under låg i 20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med stavblender, og kom fløden på. Kog igen i 5 minutter, og smag til med salt og peber og en smule citron.
Vend plukket persille, ultra tynde skiver rødløg og citronskal med lidt citronsaft og honning, og anret suppen i varme skåle, toppet med persille og løg.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
100 g kartofler i terninger
lidt olie til stegning
1 løg i terninger
3 fed hvidløg i skiver
1 spsk. revet ingefær
8 dl grøntsagsbouillon (gerne fra Herbamare)
½ dl piskefløde
lidt citronsaft
salt og peber
ENDVIDERE:
lidt hakket persille
tynde skiver rødløg
tynde strimler økologisk citronskal
lidt citronsaft
1 tsk. flydende honning
Sautér gulerødder og kartofler i lidt olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 5-10 minutter under omrøring. Kom løg, hvidløg og ingefær på, og lad det varme med i et minut eller to. Hæld bouillonen på, og lad suppen koge under låg i 20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med stavblender, og kom fløden på. Kog igen i 5 minutter, og smag til med salt og peber og en smule citron.
Vend plukket persille, ultra tynde skiver rødløg og citronskal med lidt citronsaft og honning, og anret suppen i varme skåle, toppet med persille og løg.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ingen kommentarer:
Send en kommentar